Több mint egy évtizedes blokkjutalmakat adtak el a BTC bányászok

A CryptoQuant által kiszúrt on-chain adatok azt mutatják, hogy közvetlenül azelőtt, hogy a bitcoin 69 000 dollár körüli új csúcsot ért el, majd néhány óra múlva 62 000 dollárra zuhant, 1000 bitcoin nagyjából 69 millió dollár értékben került át a Coinbase-re olyan címekről, amelyek több mint egy évtizedesek, és a kutatócég szerint bányászokhoz köthetők.

Úgy tűnik, hogy a bányászok éppen akkor adták el a régi blokkjutalmakból származó, régóta szunnyadó érméiket, amikor a BTC ( BTC Price BTC Price ) kedden elérte rekordmagasságát, majd zuhanásnak indult.

A bitcoin gyors árfolyam-emelkedése az elmúlt hónapban, amely kedden új történelmi csúcsban és gyors visszafordulásban csúcsosodott ki, azt jelentette, hogy néhány korai bányász elkezdte eladni régi blokkjutalmait – ezzel nyomást gyakorolva a bitcoin árfolyamára.

“Figyelembe véve, hogy a tőzsdei megbízási könyv minden 100 dolláros árváltozásra 5-10 bitcoin likviditást mutat, egy 1000 bitcoinos eladás nagy valószínűséggel jelentős áresést vált ki” – mondta Bradley Park, a CryptoQuant elemzője a CoinDesknek adott interjújában. “Különösen akkor, amikor a kereskedők arra várnak, hogy shortoljanak a bitcoin minden idők legmagasabb árfolyamával szemben, mint kedden”.

Park elmondta, hogy a bitcoin közelmúltbeli beáramlása a tőzsdékre őt arra emlékezteti, amikor 2020. március 12-én szintén megnövekedett a beáramlás a BTC 40%-os áresése előtt. Ez akkoriban a Covid-19 miatt alakult ki, hiszen a kormányok világszerte zárlatokat rendeltek el, ami a kereskedők biztonságba menekülését kényszerítette ki.

BTC

A BTC árfolyama az elmúlt 7 napban.