Több százmillió dollár tőkéhez jutott a Canaan Creative

A kínai Canaan Creative bányászhardver gyártó több százmillió dolláros tőkebefektetést biztosított, jelentette a Securities Times március 11-én.

A Canaan hivatalosan még nem erősítette meg a hírt, egyelőre annyi tudott, hogy ismeretlen összegű befektetést volt képes biztosítani.

A Securities Times az ügyben jól informált személyre hivatkozott és állítólag több százmillió dollárról van szó.

“A piaci kapitalizáció alapján a friss finanszírozási kör után, a Canaan értéke több millió dollár lehet,” tette hozzá a publikáció anélkül, hogy pontos adatot közölt volna.

A tőkeinjekció épp időben jön a bányászszektornak. Ugyan az árfolyamok stabilizálódni látszanak a kriptovaluta piacokon miután november végén, december elején rekordalacsony árat állított be a bitcoin és az altcoinok is. Az akkor zuhanó árfolyamok sok bányászat a farmjai bezárására kényszerítették.

Ennek hatására kezdte el karcsúsítani magát az iparág vezető gyártója, a Bitmain is. Leállította texasi bányászfarmját, alkalmazottakat bocsátott el és még egy Izraelben létesített kutatóközpontot is bezárt.

Mind a Bitmain, mind a Canaan a kiutat a részvénypiacokon kereste ugyanis mindketten részvénykibocsátást terveztek, de a hong kongi tőzsde operátora nem hagyta jóvá a listázást.

(Kép: Kat Yukawa, Unsplash)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük