Tőkeáttételes kriptovaluta kontraktusokat jelentett be a PrimeBit

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A kriptovilágban is farkastörvények uralkodnak: amennyiben nem tud valaki igazán újat hozni, igazán magas szinten, akkor nagyon hamar fel kell adnia a harcot az érvényesülésért. A PrimeBit pontosan tudja ez, frissített kereskedési platformjuk pedig határozott előnyöket tud felmutatni számos hasonló tőzsdével szemben – legyen szó a rendkívül magas tőkeáttételről vagy az egyszerű belépési folyamatról. De nézzük is azonnal közelebbről, hogy mi pontosan a PrimeBit és miért érdemes kipróbálni!

Mi az a PrimeBit?

A PrimeBit nem tekint vissza hosszú történelemre, hiszen mindössze 2019-ben indult el az oldal. Azonban ez az idő is elégnek bizonyult ahhoz, hogy mára egy meglehetősen kiterjedt bróker élményt tudjanak biztosítani a felhasználóknak. A peer-to-peer kereskedelem egyértelműen ez egyik legnagyobb ok, ami az oldal mellett szól – itt ugyanis a közösség más tagjaitól tudunk venni és nekik tudunk eladni, ahelyett, hogy valamilyen brókerházzal kellene foglalkoznunk.

A PrimeBit oldalára ellátogatva azonnal láthatjuk a további érveket is, amiért inkább őket érdemes kipróbálni más tőzsdékkel szemben. Ahogy említettem, a 200x-os tőkeáttétel rendkívül kecsegtető ajánlat a már tapasztaltabb kereskedőknek, azonban az átlátható Web Trader felület, az új Tether számlák lehetősége és a teljes átláthatóság (legyen szó a díjakról vagy a partnerprogram opcióiról) szerintem jó pár embert meg tud győzni arról, hogy a PrimeBitet válasszák.

A PrimeBit kereskedési platformjára már gyorsabban tudsz beregisztrálni, mint Facebookra

Hogyan tudunk regisztrálni és belekezdeni a kereskedésbe?

A PrimeBitre való regisztráció mindössze néhány percet vesz igénybe, hiszen az email címünk megadása után más adatot nem is kérnek tőlünk. Ha a címünkre elküldött e-mailben aktiváljuk profilunkat, akkor már teljesen készen is állunk a kereskedés megkezdésére.

S bár a legnagyobb klisé ma azt mondani egy webes platformról, hogy az milyen felhasználóbarát, nehezen tudom a PrimeBit kereskedő felületét más szóval jellemezni. Az új, frissített Web Trader ugyanis nem csak, hogy minden alapvető információt és grafikont tartalmaz, de nagy szabadságot is ad a felhasználó kezébe, ugyanis minden panel testre szabható és kedvünkre alakítható. Én külön értékeltem azt is, hogy bár az új felület számomra egy meglehetősen tetszetős és logikusan áttekinthető felületnek bizonyult, aki nem ért velem egyet, az bármikor visszatérhet a korábban elérhető Meta Trader 5-hoz vagy a régi webes verzióhoz – két kattintás és már meg is szabadulhattunk a PrimeBit saját, mostani felületétől.

A másik kiemelendő, aminek kezdő kereskedők szerintem szintén örülni fognak, hogy a PrimeBit oldalán is elérhetők a demószámlák, ráadásul különböző demók a különböző kriptopénzek számára. Így aki szeretne egy kicsit gyakorolni és még jobban felmérni a terepet az oldalon elérhető lehetőségekkel kapcsolatban, annak mindenképpen ajánlott ennek megtekintése.

Az egyetlen hátulütő, amit a belépéskor, majd később használatkor is tapasztalhatunk, hogy magyar felület jelenleg nem érhető el a PrimeBiten. Összesen 12 nyelv közül válogathatunk, így az angol, német, lengyel vagy orosz is játékos lehet szerintem jó pár magyar felhasználó számára – azonban, aki specifikusan magyarul elérhető tőzsdét keresne, az jelenleg ezt még nem tud itt hozzáférni.

A PrimeBit kereskedési platformjára már gyorsabban tudsz beregisztrálni, mint Facebookra
A PrimeBit megbízáskönyve

Mi az, amiben a PrimeBit többet ad?

Beszélhetek én hosszasan arról, hogy milyen intuitívan és logikusan felépített az oldal, valljuk be őszintén: a legjobban mindenkit az érdekel, hogy mi az, amiben a PrimeBit többet ad, mint a versenytársai.

Itt jön be a képbe a már korábban említett 200-szoros tőkeáttétel, amivel tényleg egyedülálló a PrimeBit a piacon. Ez az alacsony fedezeti követelmény azt jelenti, hogy sokkal nagyobb pozíciókat is könnyedén nyithatunk, mint amire amúgy eleve képesek lennénk. Azért azt is nagyon hamar kiemelném, hogy a 200-szoros tőkeáttétel a maximum az oldalon, ennél jóval alacsonyabbak is elérhetők és könnyedén beállíthatók, és aki nem tapasztalt a tőkeáttételes kereskedésben az semmiképpen ne kezdjen a maximummal. Ahhoz ugyanis mindenképpen tapasztalat kell, hogy minden kockázatot tisztán átlássunk és informálva dönthessünk ezekkel kapcsolatban.

A másik pozitívum, ami egyértelmű előnye még a PrimeBit új, frissített oldalának, az a Tether számlákban rejlik. Korábban ugyanis a befizetés és a felvétel csak bitcoinban zajlott, ami remek választás akkor, ha a bitcoin ára magasan van, de azért mindnyájan tudjuk, hogy a bitcoin mennyire volatilis tud lenni. Az USDT be- és kifizetés azonban könnyen megszabadíthat minket egy extra bizonytalansági faktortól, hogy könnyítse a kereskedői élményt. Az oldal ráadásul februártól új kereskedési párokat ajánl a BTCUSDT, az ETHUSDT és a LTCUSDT formájában.

Átláthatóság: minimum befizetések, díjak

Egy tőzsdénél az átláthatóság is alapvető fontosságú, ezért a PrimeBit itt sem köntörfalaz a felhasználókkal. Akár a befizetési és pénzfelvételi díjakról van szó, akár a partnerprogrammal kapcsolatos potenciális extrákról, minden tisztán és egyértelműen van leírva.

A befizetés meglehetősen könnyű, a követelmények pedig nagyon alacsonyak, ezzel is könnyítve azt, hogy minél több új felhasználó próbálja ki az oldalt. A befizetési minimum konkrétan olyan alacsony, hogy nincs is; ráadásul ezután a PrimeBit semmiféle kezelési költséget sem számít fel. Bitcoint és Tethert is elfogadnak újabban, a befizetett összeg pedig már egy hálózati megerősítést követően megjelenik a számlánkon.

Az instant pénzfelvétel szintén elérhető funkció az oldalon, amivel szinte azonnal, de a legrosszabb esetben is 24 órán belül megkapjuk a felvett összeget. Ez a BTC esetén 0.0001 BTC-be kerül, az USDT OMNI esetén 5 USDT-be, az USDT ERC-20-nél 1 USDT-be.

Kereskedési tippek és útmutatók

Az természetesen mindenkinél saját magán múlik, hogy pontosan milyen stratégiával kezd bele a kereskedésbe, és az is, hogy mit tud kihozni mondjuk a magas tőkeáttételből. Azonban magáról a kereskedési folyamatról és az oldalon való kiigazodásról a PrimeBit is számos útmutatót kiadott már.

Az alábbi videó, bár útmutató videónak egészen rövid, meglepően sok mindenre kitér az oldallal kapcsolatban: pl. hogyan tudjuk feltölteni a számlánkat, hogyan tudunk nyitni egy pozíciót, vagy hogyan tudjuk pontosan átállítani a tőkeáttétel értékét.

A másik videó hasonló témákkal kapcsolatban kalauzol minket körbe – azzal a különbséggel, hogy ez a mobilos verzióban mutatja meg, hogy mit hol találhatunk, és hogyan használhatunk. A telefonos változat egyébként egészen szépen kialakított és hasonlóan a felhasználóbarát élményen van a hangsúly. Ez azért egyértelműen más, mint a PC-s verzió, hiszen jóval kevesebb információt tudunk egyszerre megtekinteni.

Végszóként – a PrimeBit egyértelműen kiemelkedik a tömegből

A PrimeBit magasra tette a lécet kereskedés szempontjából, a P2P kriptokereskedelemben pedig valami igazán újat – és ami talán még fontosabb – valami igazán jót alkottak. Bár van még fejlesztési lehetőség az oldalban, hiszen ne felejtsük, szinte még újoncnak számítanak a piacon, azonban egyértelmű, hogy rengeteg fantázia van a PrimeBit ötleteiben, a kivitelezés pedig szinte hibátlan eddig. Az, hogy rendkívül egyszerűen lehet belefogni a kereskedésbe, mind befizetés, mind regisztráció szempontjából, már csak hab a tortán – de hát miért is gördítenének akadályokat saját maguk elé?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.