Token létrehozásával segít az Ubisoft az Unicefnek

Az Ubisoft francia videojáték készítő oldal tokencsaládot hoz létre, amelyekkel az Unicef segélyszervezetet lehet a jövőben támogatni. A Just Dance, a Watch Dogs és a The Crew népszerű videojátékokat fejlesztő társaság Rabbids néven, egy olyan rendszert fog kiépíteni, amely lehetővé teszi azt, hogy a felhasználók ethereumot (ETH) adományozzanak az UNICEF-nek.

De hogyan is fog működni a Rabbids Token?

A projekt keretein belül az Ubisoft 5 különböző token családot hoz létre, amelyek eltérő árakon lesznek elérhetőek. Az árak tokentől függően 0,05 ETH és 0,15 ETH-ba kerülhetnek. Ugyan a rendszer nagyon hasonlít a megváltoztathatatlan tokenekre, azaz a not fungible tokensre, ezek ERC20 tokenek lesznek, melyek egy intelligens szerződéshez fognak kapcsolódni.

Ezek a tokenek azonban nem maradnak a felhasználó tárcájában. Ha valaki azt megvásárolja, csak korlátozott ideig áll majd a rendelkezésére, amíg egy másik felhasználó meg nem veszi a tokent. Ekkor a token kikerül az első tulajdonos tárcájából, akinek egy úgynevezett POPO, azaz tulajdonjogi igazolása lesz róla. De maga a token átkerül a következő felhasználó tárcájába.

A token értékesítésének célja nem más, mint a adománygyűjtés, amelyet ezután az Unicef segélyszervezet kap Ethereum címére. A tokenek értékesítésével, és az adományok közvetlen átutalásával sokkal átláthatóbb és biztonságosabb az adományozás, mintha különböző közvetítőkön keresztül utaztatnák a pénzt. Sajnos gyakran fordul elő az, hogy a rászorulók nem látnak az adományból egy fillért sem, mivel több kézen keresztül vándorol a pénz, és egy része vagy akár az egész “eltűnik”.

Unicef ​​és a kriptovaluták

Az Unicef ​​nem számít új szereplőnek a blokklánc és a kriptovaluták világában, mivel már számos felületet hozott létre, és kötött együttműködési megállapodást több kriptotérben érdekelt féllel. Már 9 különféle kriptovalutát fogad el, beleértve a bitcoint (BTC), az ethereumot (ETH), valamint az ERC20 tokent, a litecoint (LTC), a ripplet (XRP), a DAI-t, a dash-t, a monerot (XMR), az EOS-t és a stellar-t (XLM) is.

Az Ubisoft és a blokklánc

Az Ubisoft igyekszik lépést tartani a technológiai változásokkal. A Strategical Innovation Labs-nak köszönhetően a vállalat kezdi megvetni a lábát a blokklánc iparban. Emellett olyan startup vállalkozásokat támogat, amelyek valamilyen módon integrálják videojátékaikba a blokklánc technológiát. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük