A TON felülmúlja az Ethereumot egy fontos területen

A „The Open Network” (TON) ebben a hónapban folyamatosan felülmúlta az Ethereumot a napi aktív címek tekintetében. A Delphi Digital kiemelte a TON lenyűgöző növekedését, amelyet a Telegram 900 milliós felhasználói bázisának tulajdonítanak.

A TON és az Ethereum versenye a napi aktív címek tekintetében

Az Artemis adatai alapján – amely a napi aktív címeket (DAA) a napi tranzakciókat végrehajtó egyedi pénztárcák számával határozza meg – a TON és az Ethereum szoros versenyben állnak május 17. óta. Június elején a TON előnyre tett szert, és az elmúlt 11 napból 10 napon át felülmúlta az Ethereumot.

Június 3-án a TON rekordot döntött 568 300 napi aktív címmel, amelyet az Ethereum 2023. szeptember 13. óta nem ért el. Bár ezek az adatok lenyűgözőek, fontos figyelembe venni a szélesebb kontextust. Az Ethereum aktívan tereli a tranzakciókat a layer 2 skálázási megoldásokra, amelyek jelentős felhasználói aktivitást generálnak.

Az Ethereum skálázási stratégiája

Az ETH layer 2 megoldásai – Arbitrum, Base és Optimism – június 11-én összesen 1,3 millió napi aktív címet mutattak fel. Vitalik Buterin – az Ethereum társalapítója – támogatta a layer 2 megoldások használatát a fő blokklánc skálázása érdekében, amely az Ethereum útitervének része.

A TON növekedésének okai

A TON hálózati aktivitásának utóbbi növekedése több tényezőnek is tulajdonítható, beleértve a Tether (USDT) stabilcoin integrációját a TON-ra és a Notcoin elindulását, amely 35 millió felhasználót vonzott öt hónap alatt. A Notcoin egy “tap-to-earn” token, amelyet a felhasználók különböző társadalmi kihívások teljesítésével szerezhetnek meg.

Ezen kívül a Telegram június 6-án bevezette a Telegram Stars nevű digitális fizetőeszközt, amely lehetővé teszi az alkalmazáson belüli vásárlásokat. A Telegram üzenetküldő platformja a kripto rajongók népszerű központjává vált, ahol a kereskedési botok is nagy népszerűségnek örvendenek.

Telegram digitális fizetési funkciója és egyéb alkalmazások

A Telegram Stars kompatibilis mind iOS, mind Android eszközökkel. Ez az újítás összhangban van azzal, hogy a Telegram mini alkalmazásai egyre nagyobb érdeklődést váltanak ki, naponta milliókat vonzva.

Az egyik ilyen népszerű mini alkalmazás a Hamster Kombat szimulátor játék. Nemrégiben bejelentették, hogy több millió felhasználót szereztek, és a Telegramon a legnépszerűbb csatornává váltak. Továbbá, a Pixelverse, egy Web3 alapú játékökoszisztéma, amely szintén a Telegram platformján működik, 5,5 millió dollárt gyűjtött egy tőkebevonási kör során. A befektetési körben olyan jelentős szereplők vettek részt, mint a Delphi Ventures, a Merit Circle és a Mechanism Capital.