Totál agyrém: a Covid-variánssal megegyező nevű token árfolyama kilőtt

Az Omicron nevű token árfolyama irreálisan megugrott, miután az Egészségügyi Világszervezet bejelentette, hogy az újonnan felfedezett SARS-CoV-2 B.1.1.529-es variáns az Omicron nevet kapta.

A kriptovaluták világában sokszor tapasztalni eszement dolgokat, de a mostani talán mindent visz. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken bejelentette, hogy Omicronra keresztelte el a COVID-19 vírus legújabb variánsát, amely komoly aggodalomra adott okot a világban, és később a mélybe taszította mind a hagyományos, mind pedig a kriptopiacot. Egy kevésbé ismert kriptopénz azonban ellenállt, és az árfolyama a hétvégén 10-szeresére nőtt.

Az OMIC, a decentralizált tartalékvaluta protokoll natív érméje, amelynek ugyanaz a neve, mint az újonnan felfedezett COVID-változatnak, az Omicronnak, a pénteki 70 dollárról vasárnapra 711 dollárig emelkedett a CoinMarketCap oldala szerint.

A token szárnyalása talán az irracionalitás csúcsát jelenti, hiszen ez egy olyan eset, amikor a kriptopénz árfolyama csak azért száguld, mert a blokkláncnak ugyanaz a neve, mint a COVID-változatnak.

Az Omicron projekt az Ethereum Arbitrum skálázási technológiájára épül, de az ég világon semmi köze a koronavírushoz, és az OMIC messze nem egy biztonságos menedékeszköz.

Bár a token kínálatát 1 000 000 OMIC-ben maximalizálták, az adatszolgáltatók, mint a Messari, a Crypto.com és a CoinGecko nem közölnek részleteket a kriptopénz piaci kapitalizációjáról. Az OMIC mögött egy eszközkosár áll (USDC-t is a részét képezi), és kizárólag a SushiSwap decentralizált tőzsdén jegyzik. Több kriptopiaci megfigyelő szerint egy újabb mémcoinnal állunk szemben, amibe az emberek csak a névazonosság miatt tolják ész nélkül a pénzt, a mögöttes projekt megbízhatóság a kutyát nem érdekli.

Az OMIC token jelenleg 593 dolláron cserél gazdát. A szélesebb kriptopiac is visszanyerte némiképp a nyugalmát, a bitcoin 57 275 dollárra erősödött, miután pénteken 53 800 dollárra zuhant vissza.

***Figyelem! Fenti írásunk egy sajtóközlemény. A BitcoinBázis fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése fokozottan javasolt. Kereskedj felelősségteljesen.***