Továbbra is a bitcoin a legnépszerűbb kriptopénz

Jelenleg 705 kriptovalutával folyik a kereskedés szabadon minden egyes nap. Hét éve a bitcoin a legnépszerűbb kriptopénz az iparágon belül, és úgy tűnik, ez a következő években is így fog maradni.

a bitcoin a legnépszerűbb altcoin

Amikor Satoshi Nakamoto 2009-ben először kiadta a bitcoinról szóló tanulmányát, örökre megváltoztatta azt, ahogyan a világ a pénzre gondol, és ahogyan használja azt. A bitcoin innovatívsága miatt rengeteg másolatot generált, és több száz bank igyekszik lemásolni a mögöttes technológiáját.

Nem véletlen, hogy a bitcoin a legnépszerűbb kriptopénz

A legtöbb altcoin nem számíthat túl hosszú élettartamra, és általában megjelenésüket nagyszabású marketing kampány előzi meg. Néhányan közülük a kezdeti hírverés segítségével hatalmas mennyiségű tőkére tesznek szert, majd a népszerűség lecsengése után az értékük fillérekre esik.

Egy biztos: a bitcoin mögött sosem állt marketing csapat, és mindig is alanyi jogon harcolta ki magának a fennmaradást.

Satoshi eltűnésével a bitcoin magára maradt, és ez jó

A bitcoin egyik legfontosabb jellemzője, hogy a tervező Satoshi Nakamoto eltűnése óta vezető nélkül, organikusan fejlődik tovább. Habár sokan furcsállják ezt, az altcoin közeg történései rávilágítanak a két megoldás közötti különbségre: az Ethereum közösségben néhány fejlesztő úgy döntött, hogy a nemrég történt DAO támadásra a blokkláncon végrehajtott változtatásokkal válaszolnak.

Azonban egy erős vezető a bitcoin élén csak csökkentene a népszerűségén. Satoshi célja az volt, hogy a közösség számára készítsen egy új valutát, ami aztán a fekete, fehér és szürke piacokon is komoly érdeklődésre talált.

Hálózati hatás

A bitcoin külső hálózata nagyobb, mint az őt követő kriptovaluták hálózatainak összesítése. A digitális valuta már hét éve kereskedők, applikációk és különféle megoldások széles körében vált népszerűvé. Épp ezért nem könnyű a nyomdokába lépni, hiszen minden iparági szereplő azt a fizetési módot választja, ami ismert és elterjedt.

A bitcoin kezdeti előnye

A bitcoin születése óta még egyetlen altcoin sem tudta megközelíteni népszerűségben. Manapság az az általános nézet, hogy az altcoin-ok haszna főleg a tesztelésben rejlik,  valamint hozzájuk lehetne fordulni akkor, ha a bitcoint valamiféle végzetes és visszafordíthatatlan támadás megsebesítené.

Bányász infrastruktúra

A bitcoin hálózat a rengeteg bányásztársaságon, szervezeteken és egyéneken alapul, akik egy bizonyos ösztönzőért cserébe bitcoint bányásznak. A bitcoin hashrátája (hasítóérték) a legmagasabb az összes altcoin közül, ami a bányásztársaságnál megvásárolható kapacitást jelenti, tehát fontos szempont a bányászat megtérülésének szempontjából.

Egyelőre úgy tűnik, továbbra is a bitcoin a legnépszerűbb kriptopénz, főként a biztonsága, integritása és a hálózati hatás miatt. A bitcoin közösség tudja, hogy ezek a jellemzők az ideális pénzeszköz alkotóelemei.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük