Továbbra is jelentős a nemek közötti egyenlőtlenség ebben a szektorban

Egy új  felmérés szerint a kriptovaluta iparban továbbra is jelentős a nemek közötti egyenlőtlenség.

Nincs elég nő a kriptovaluta szektorban

Egy friss felmérés szerint a befektetők 32,3%-a lépett új kripto- és blokkláncbefektetési eszközbe ebben az évben.

A Linqto befektetési fintech cég napokban közzétett felmérése kimutatta, hogy a férfi válaszadók több mint 52%-a fektetett be kriptopénzekbe. Ezzel szemben a női válaszadók mindössze 26%-a tartott kriptobefektetéseket. Az eredmények rávilágítanak arra, hogy a nemek közötti egyenlőtlenség a kriptopiacokat is érinti.

Sőt, az eredmények azt mutatják, hogy a férfiak 43,6%-a fektetett be alternatív befektetésekbe ebben az évben, és több mint 30%-uk portfóliójának legalább egynegyedét kriptovaluták alkotják. Ezzel szemben a nők 23,3%-a hajtott végre hasonló befektetést, és csak 16,4%-uk rendelkezik hasonló portfóliószázalékkal.

A folyamatos piaci volatilitás, a stabil kamatlábak és a Reddit legutóbbi tőzsdei bevezetéséhez hasonló sikeres IPO-k miatt a befektetők elkezdték felismerni az alternatív befektetésekben rejlő lehetőségeket. Azonban ezeket a lehetőségeket a férfiak és a nők máshogyan használják ki.

Joe Endoso, a Linqto vezérigazgatója így nyilatkozott a felmérésről:

„A felmérés eredményei azt jelzik, hogy erős a kereslet a digitális befektetések és az alternatív eszközök iránt, különösen a feltörekvő technológiákban, a mesterséges intelligencia és a kriptovaluta szektorban. Mindeközben fontos narratíva, hogy ezt a befektetési lehetőséget hozzáférhetővé tegyük az eddig hagyományosan nehezen elérhető, de diverzifikált portfóliót kínáló vállalatok számára is

A felmérés azt is kimutatta, hogy a férfi befektetők jobban bíznak a nem hagyományos befektetési piacokban. A férfiak 48,5%-a sokkal nagyobb bizalmat ad az új eszközöknek. Ezzel szemben a női befektetők mindössze 26%-a teszi le a voksát az újdonságok mellett. A feltörekvő technológiák és a mesterséges intelligencia iránti érdeklődés is jól megfigyelhető. A válaszadók 56,4%-a jelölte meg ezeket érdeklődési köreként, a digitális eszközök ezzel szemben csak 39%-ot kaptak.

A több mint 2500, különböző demográfiai profillal rendelkező befektetőt bevonó felmérés célja, hogy jobban megértse a befektetői hangulatot és a legnépszerűbb szektorokat mind a hagyományos, mind az alternatív piacokon.