TraxxStemz – a zene és art készítésének, birtoklásának és élményének forradalmi módja

  • A TraxxStemz projektet az NFT zenei piactér TokenTraxx indítja.
  • A Graffiti6 az első zenekar, amely a TraxxStemz technológiát használja a “Revolution” című lemez megjelenésekor, hogy 3030 véletlenszerűen generált NFT-t hozzon létre, amik zenével és művészettel kombinált NFT-k lesznek.
  • A zenekarban a One Direction Grammy-díjas dalszerzője, Jamie Scott és egyben a TokenTraxx alapítója, TommyD block is részt vesz.
  • A remixeket Paul Woolford, Flux Pavilion, Oden & Fatzo, valamint Calyx & TeeBee készíti.

London, Egyesült Királyság, 2022. július 5:

Az iparágban elsőként a TokenTraxx NFT zenei piactér bemutatja az NFT-k egyedülálló új formátumát, a TraxxStemz-et, amely megreformálja a zene és a művészet létrehozásával, tulajdonlásával, szűkösségével és értékével kapcsolatos alapvető narratívát.

A TraxxStemz projekt a Graffiti6 zenekarral partnerségben a “Revolution” nevű NFT-kollekcióval indul. A kollekció 3030 egyedi, kombinált zenei és művészeti alkotást tartalmaz, amelyek mindegyike egy eredeti Graffiti6-felvétel és annak remixeinek véletlenszerűen kombinált, egyedi változatok létrehozására szolgáló rétegeiből áll össze, és véletlenszerűen generált művészeti alkotásokkal egészül ki.

Hogyan működik

A remixek egyes hangszerrétegeit, vagyis a “stem”-eket a hasonlóságuk alapján kategóriákba sorolják, például dobok, basszusgitár, billentyűk és FX alapján. A stemekhez ritkaságot is rendelnek, ami azt jelzi, hogy egyes remixelemek gyakoribbak lesznek, mint mások, és soha nem ismétlődik két stem-készlet.

Egy zeneszám vagy album eredeti és remixelt stemjeit a TokenTraxx innovációs vezetője, Richard Rauser által kifejlesztett, saját fejlesztésű tartalomfeldolgozó motorba, a Boogie Machine-be táplálják be. A Boogie Machine kimenete a zenei stemek véletlenszerű kombinációiból álló NFT-készlet, amelyet a Graffiti6 tagjának és vizuális művészének, Jimi Crayonnak lenyűgöző 3D-s látványvilágú, véletlenszerűen generált grafikái kísérnek.

A maga nemében az első

A Graffiti6 az első kollaboratív zenekar, amely a TraxxStemz technológiát használja a “Revolution” című eredeti számánál. Ez lesz a zenekar első száma több mint 10 év után, és a szám a web3 közösség méltó himnuszának ígérkezik. A Graffiti6 a Grammy-díjas énekes/dalszerző Jamie Scottból, a népszerű TommyD producerből és Jimi Crayon művészből áll.

A Graffiti6 zenei és művészeti kollektíva négy, a saját zenei műfajában kiemelkedő DJ és producer remix-géniuszát használja fel. Közéjük tartozik a slágergyáros és Diplo tag, Paul Woolford, a legendás dubstep DJ és producer Flux Pavilion, a francia house színtér óriásai, Oden & Fatzo és a drum’n’bass úttörői, Calyx és TeeBee.

A Graffiti6 művész Jimi Crayon az eredeti albumok jellegzetes Graffiti6 szívdizájnját vette át és tette korszerűbbé. A szív attribútumok ritkaságokat is kaptak, így 3030 egyedi műalkotás készült a zenéhez.

“Nagyon fontos volt, hogy minden remixernek saját, jellegzetes hangzása legyen. Azt akartam, hogy a Revolution összes remixe teljesen más legyen: különböző tempók, akkordok, feldolgozások, hogy kombinálva ezeket az őrült kombinációkat néha lenyűgöző, néha crash, de mindig funky hangzást kapjunk” – mondta Graffiti6 producere és TokenTraxx társalapítója, TommyD.

“Válogatósak vagyunk amikor felkérnek minket remixek készítésére, de amint meghallottuk az eredeti számot, azonnal viszketett a tenyerünk, hogy elkészítsük a saját verziónkat. A hangulat, a zene és mindenekelőtt Jamie Scott fenomenális énekhangja miatt öröm volt remixelni. Ezek a remixek egyedi és kiszámíthatatlan zenei és művészeti darabokat adnak – szóval különösen izgatottak vagyunk, hogy részesei lehetünk ennek a Web3 projektnek” – mondta a londoni producer, zenész és DJ a drum & bass világából, Calyx.

A TraxxStemz ‘Revolution’ kollekciójának előértékesítése 2022 augusztusában indul. Feliratkozni itt lehet: https://www.tokentraxx.com/artists/graffiti6

A projekt további elérhetőségei:

Weboldal (hogy naprakész maradj) | Twitter (kapcsolódj be a beszélgetésbe) | Telegram (csoportos csevegés) | Discord (együttműködésre)

***Figyelem! Fenti írásunk egy sajtóközlemény. A BitcoinBázis fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a termékmegjelenítés, kriptovaluta, CFD, token, szerencsejáték és más kriptobefektetések kapcsán. Egyéni kutatás és a leírt állítások/ajánlat ellenőrzése, valamint pénzügyi szakember véleményének kikérdezése javasolt. Kockáztass felelősségteljesen.***