Trollbányász garázdálkodik a Bitcoin SV hálózatán


Rájár a rúd Craig Wright-ra. Nem elég, hogy az elhunyt Dave Kleiman ügyvédjeinek áll a zászló a mesés bitcoin vagyon tulajdonjoga tekintetében, amit még Faketoshiként bányászott (már ha egyáltalán bányászott) a Bitcoin korai éveiben, de most még a hobbi-projektjét is veszélyezteti egy ismeretlen entitás.

Egy eddig ismeretlen bányászcsoport ugyanis megszerezte a Bitcoin SV hálózat hasherejének többségét, ami minden, csak nem Satoshi Nakamoto eredeti elképzelése egy decentralizált p2p pénzrendszer felépítéséről.

A CoinDance jelentése szerint az ismeretlen bányász teljes hashereje a Bitcoin SV hálózatán elérte a 675 petahash/másodpercet (PH/mp) kilenc nappal ezelőtt, sőt azóta még növelni is tudta részarányát 1535 PH/mp-re.

Nem az első alkalom, hogy a Bitcoin SV hálózata extra hasherőt kapott ismeretlen bányász(ok)tól, januárban egyszer már sor került rá. Ha nem ártó szándékú hasherő növelésről van szó 51%-os támadás vagy duplaköltés végrehajtása érdekében, akkor a BSV hálózat még profitálhat is a megnövekedett hashrátából, gyorsabbá és olcsóbbá téve a tranzakciók feldolgozását.

A BSV jövedelmezősége mindenesetre nem állhat a hashráta növekedés mögött. A Bitcoin SV alig jövedelmező bányászni, árfolyama egy januári rali óta folyamatosan veszít értékéből.


Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.