Trónfosztás: lekerült a Linkedin startup listájáról a Ripple és a Coinbase

A kriptopénz váltó Coinbase és az XRP mögött álló blokklánc startup a Ripple is kikerült a LinkedIn menő cégek listájának elejéről. 

A LindkedIn minden évben közli azoknak a vállalatoknak a listáját, ahol a legjobb dolgozni a világon. Mind a nyújtott szolgáltatások színvonala, mind pedig a munkáltatói oldal alapján pontozzák a vállalatokat az értékelők. A listán idén a kriptopénzzel foglalkozó vállalkozások igen csak alulteljesítettek a tavalyi évhez képest.

A héten nyilvánosságra hozott LinkedIn amerikai startup listáján a Ripple a 28. helyre került (tavaly 7. volt) a Coinbase pedig a 29. helyre (tavaly ők a 3. helyen álltak). Ezzel szemben a kripto és részvény kereskedésre szakosodott Robinhood meg tudta tartani a helyét az élmezőnyben, a tavalyi 6. helyről idén csak a 7. helyre csúcsott vissza.

Több kriptopénzzel foglalkozó startup teljesen lekerült a listáról. A Winklevoss testvérek által kezelt Gemini Trust kriptotőzsde és az ethereum fejlesztésével foglalkozó ConsenSys sem fértek fel idén a LinkedIn listájára, miközben tavaly még a 25. és 26. helyen szerepeltek.

Az elmondások szerint négy fő szempont szerint értékeli a vállalatokat a LinkedIn, hogy felkerüljenek a listára:

  • dolgozók fejlődési lehetőségei
  • álláskeresési kedv a pozíciók iránt
  • meglévő dolgozók elkötelezettsége
  • a vállalat azon képessége, hogy másik cégektől tudjon elhódítani dolgozókat

Idén a top 50 startup élén az első három helyen a felhőszolgáltatással foglalkozó Snowflake, a kannabisz adagolót értékesítő Dosist és az IoT-vel foglalkozó Samsara áll.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük