Trükkös: az angol felügyelet nevében húzzák le az embereket egy kriptopénzes átverésben

Az Egyesült Királyság pénzügyi felügyeletének, az FCA (Financial Conduct Authority) nevében küldtek ki csalók e-maileket.

A FT Adviser pénzügyi lap kedden számolt be róla, hogy az angol felügyelet nevében környékezték meg az áldozatokat a csalók.

Az email üzenet szépen dizájnolva érkezik, mintha az FCA, az angol felügyelet küldte volna ki. Bár gyakorlott olvasóink valószínűleg már a levél tárgyából kiindulva gyanakodnának, amelyben garantált pénzkereseti lehetőséget ajánlanak, és még elírást is van az üzenetben. A bitcoin, litecoin és ripple érmék az angol zászlón azonban megnyerő hatást kelthetnek a gyanútlan áldozatok szemében.

Angol felügyelet scam emailje

A szöveg szerint

“A bitcoin még távol van a mindenkori 20 000 dolláros csúcs árfolyamától, amit 2017-ben ért el, de egyes szakértők szerint még ennél is magasabb lehet az árfolyam 2020-ban.” Majd egy gombra kattintva tudhatnánk meg többet.

A linkre kattintva azonban nem az FCA honlapjára érkezik az áldozat, hanem vagy egy adathalász oldalra, ahol bármilyen adatot ad meg magáról, azt biztosan ellopják a csalók vagy pedig közvetlenül letölthet a gépére egy vírust.

Az híroldal szerint a felügyelet tud az e-mailről, de hivatalosan nem nyilatkozott az ügyben ennél többet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük