Ha Trump nyer, kegyelmet ad a Silk Road bebörtönzött alapítójának

Donald Trump komolyan veszi kriptobarát álláspontját, és ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén kegyelmet ad Ross Ulbrichtnek, a Silk Road alapítójának. Emellett megfogadta, hogy véget vet Joe Biden kriptoellenes hadjáratának.

Ulbricht szabadon bocsátása

Donald Trump a Libertárius Párttal közösen tartott gyűlésén jelentette be, hogy ha újraválasztják, az első napon kegyelmet ad Ross Ulbrichtnek. „Már 11 évet letöltött, haza fogjuk hozni” – mondta Trump. Ulbricht, aki jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti, a Silk Road nevű illegális piactér működtetése miatt került börtönbe, ahol a fizetés kriptovalutával, például Bitcoinnal történt.

Trump beszéde során megpróbálta bővíteni támogatottságát a libertáriusok körében. Felajánlotta, hogy párttagokat nevez ki kabinetjébe és más magas rangú kormányzati pozíciókba. Az Ulbricht kegyelme iránti ígéret növelheti Trump támogatottságát a kriptobarát politikai akciócsoportok körében is.  Ez különösen igaz a libertáriusokra, akik mártírként tekintenek a Silk Road alapítójára.

Biden kriptoellenes hadjáratának vége

Trump azt is megígérte, hogy megállítja „Joe Biden kriptoellenes hadjáratát” és biztosítja, hogy a kripto jövője ne kerüljön külföldre. „A nemzet 50 millió kriptotulajdonosának azt mondom: a szavazatukkal távol tartom Elizabeth Warrent és embereit a Bitcoinjuktól” – jelentette ki Trump.

Trump az utóbbi időben aktívan támogatja a kriptovalutákat, és kampányadományokat is elfogad különböző kriptovalutákban, beleértve a mémcoinokat, mint a Doge és SHIB. Ez különösen érdekes időszakban történik, mivel a jelenlegi adminisztráció bírálatok kereszttüzében áll a szabályozási megközelítése miatt.

Háttérinformációk

Trump elnöksége végén már fontolgatta Ulbricht kegyelmezését, de végül nem lépett. Az amerikai törvényhozók egyre növekvő nyomása és az ellenállás miatt a Biden-adminisztráció enyhített a kriptovalutákkal kapcsolatos szigorú álláspontján. Bár Trump még nem jelentette be hivatalosan kriptovaluta-politikáját, ha újraválasztják azt tervezi, hogy Vivek Ramaswamyt – aki a kriptovaluták deregularizációjának támogatója – magas rangú kormányzati pozícióba helyezi.

A kriptovalutákkal kapcsolatos politikák kulcsfontosságúak lesznek a 2024-es választásokon. Trump ígérete Ulbricht szabadon bocsátására és a kriptobarát törvények támogatása jelentős támogatást hozhat számára a kriptoszektor intézményeitől és vállalkozásaitól, ezáltal növelve esélyeit a választási versenyben.