Trump pénzügyi szabályozás ellenes politikája

Donald Trump pénzügyi szabályozás ellenes politikája élesen szembemegy a jelenlegi kormány által képviselt szigorú törvénykezéssel.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

Hillary Clinton demokrata elnökjelölt programja után arról is tisztább képet kapunk, hogy Donald Trump, a republikánus párt elnökjelöltje hogyan képzeli el az amerikai pénzügyi szabályozási rendszert elnöksége ideje alatt.

Egyértelmű, hogy Trump pénzügyi szabályozás ellen érvelt, és az amerikai gazdaság jelentős erősödéséig nem tervezi a szigorítást.

Detroitban, egy kampányeseményen Trump élesen kritizálta az Obama adminisztráció „rekordgyors törvényhozását, az adóemeléseket és az egyoldalú kereskedelmi szerződéseket”.

Első ránézésre azt gondolhatjuk, hogy a Trump által képviselt szabályozásellenes politika kifejezetten kedvez a kriptovalutáknak. Azonban a republikánus elnökjelölt eddig nem foglalt állást a fintech vállalatokkal kapcsolatban.

Hagyományosan a bitcoin közösség ellenezte Trump politikáját, mint például a Mexikóba történő átutalások blokkolását. Ennek az előzménye, hogy Trump azt nyilatkozta, hogyha Mexikó nem hajlandó fizetni a határra épülő falért, akkor elnökként egyszerűen betiltja az összes Mexikóba tartó banki átutalást (ami kb. a mexikói GDP 2%-át teszi ki).

Azonban a bitcoin közösség hamar jelezte, hogy a bitcoin formájában van más lehetőség is az országok közötti pénzmozgás biztosítására. A Genesis Mining plakátkampányában a következő szöveggel üzent:

„A fal sem állítja meg a bitcoint, Mr. Trump!”

Trump pénzügyi szabályozás ellenes retorikája a kriptogazdaság szereplőit se hagyja hidegen

Az amerikai pénzügyi szabályozás komplexitása

Az amerikai törvényhozás összetettségét az is mutatja, hogy minden államban különböző pénzügyi szabályok vonatkoznak például a kriptovaluta tőzsdékre is. A komplex és gyakran drága folyamatok különösen megnehezítik a pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó kis cégek életét.

A bitcoin közösség már többször felszólalt a jelenlegi gyakorlat ellen. A törvényhozás bonyolultságát jól mutatja, hogy a közelmúltban öt államban is (Georgia, Észak-Karolina, New Hampshire, Új-Mexikó, Dél-Karolina) törvénybe iktatták a saját kriptovalutákkal kapcsolatos rendelkezéseiket.

Trump szerint a szabályozóknak „ideje megálljt parancsolni ezeknek a törvényeknek, hogy a vállalkozások újra inkább visszaforgassák a pénzt a gazdaságba”.

CRYPTO.COM💳 – Használd a linkünket regisztráláskor és 50💲 jóváírásban részesülsz.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Trump által képviselt liberális gazdasági hozzáállás kedvezne a kriptovaluták szélesebb körben való elterjedésének. Azonban az eddigi állásfoglalásaiban sokszor látott kettősség akár éppen az ellenkező irányba is vezethet megválasztása esetén.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.