Hillary Clinton támogatja a blokklánc alkalmazását

A blokklánc technológia Hillary Clinton demokrata elnökjelölt szerint alkalmas széles körű iparági és állami felhasználásra.

blokklánc technológia Hillary Clinton szerint felhasználható széles körben a privát és állami szférában

A nagy valószínűséggel a demokrata párt elnökjelöltjeként induló Hillary Clinton nyilvánosságra hozta a „Technológia és innováció” névre keresztelt kezdeményezését. Ebben öt kulcstényező szerepéről van szó, többek között a számítástechnika és természettudományok oktatásának előtérbe helyezése szerepel a jövőbeli tervek között. A kezdeményezés a blokklánc technológia állami szektorban történő alkalmazását is említi.

Clinton álláspontját a következőképp fogalmazta meg:

„Az amerikai innováció világvezető szerepéhez elengedhetetlenül szükséges, hogy a következő generációs technológiai újításokban is az élen legyünk – az önvezető autóktól kezdve a gépi tanuláson át a blokklánc állami alkalmazásáig –, és meg kell védenünk az ötletekhez digitális piacokon történő egyetemes hozzáférés jogát.”

A blokklánc technológia Hillary Clinton egyik előremutató technológiai kezdeményezése lehet

Habár a kezdeményezés egyelőre kevés konkrétumot tárgyalt a blokklánc lehetséges alkalmazásairól, mindenesetre egyértelműen pozitívumként tekinthető az említésük is. Az állami szférában történő blokklánc alkalmazás pedig kifejezetten előremutató irányt mutat Clinton politikájában.

„Hillary hisz abban, hogy a megfelelő állami politikával elősegíthetjük a technológia általi széleskörű gazdasági növekedést, csökkenthetjük a szociális és gazdasági egyenlőtlenséget és biztosíthatjuk a világszintű technológiai vezető szerepet az USA számára.”

Buy Bitcoins with Credit CardA beszámoló részletesen kitér arra, hogyan válhatna hasznára a technológia a társadalmi jólét megteremtésében. Említést tesznek az idősek okos eszközökkel történő egészségügyi megfigyeléséről, innovatív közbiztonsági rendszerekről és új közlekedési hálózatokról, valamint diákok számára bárhol elérhető tanulási lehetőségekről.

Továbbá a kampány kifejtette azt is, hogy Clinton elkötelezett a szabályozási környezet lazítása és újragondolása mellett. Hosszú távú célként az új innovációk támogatását jelölte meg.

 

blokklánc

„Hillary tárgyalásokat fog kezdeményezni a tartományi és helyi vezetőkkel, hogy azonosítsák, felülvizsgálják és megreformálják a jogi és szabályozási környezetet annak érdekében, hogy az új piaci belépőknek is legyen esélye a sikeres működésre”.

Azonban csupán az a tény, hogy Clinton technológiai kezdeményezései között röviden megemlítette a blokklánc alkalmazását, sok kérdést hagy maga után. Az mindenesetre bizonyos, hogy szakértők szívesen látnák egy kevesebb szabályozással rendelkező ökoszisztéma kialakítását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük