Túl sok az altcoin a piacon? A Huobi kvantitatív modellje segít megfelelő befektetést választani

A pekingi székhelyű Huobi kriptopénz tőzsde olyan kvantitativ elemző modellt készített, mely számos változó mentén értékeli a rengeteg blokklánc alapú digitális pénzt. A SmartChain segít megfelelő befektetést választani az altcoinok piacán.

A Huobi kvantitatív modellje, a SmartChain

A Huobi kvantitatív modellje a SmartChain nevet kapta, a modell kidolgozásához kutatók segítségét is igénybe vették. A kriptopénz tőzsde célja egy olyan elemzési rendszer kidolgozása volt, mely egyetlen eszközként segíti a befektetőket eligazodni a kriptopénzek világában.

Houbi kvantitatív modellje SmartChainA Smartchain tudományos alapon közelíti meg a kriptopénz befektetéseket. Jelenleg béta tesztelés alatt áll a modell, melyet havonta és negyedévente fognak frissíteni a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező altcoinok adataival. A kvantitatív modell a SMART mozaikszóról kapta a nevét, az elemzés hátterében az alábbi változók állnak.

  • Stratégia – összehasonlítják a jelenlegi piaci részesedést a kitűzött célokkal és a kínált blokklánc technológiai megoldásokkal
  • Marketing – figyelik, hogy hányszor jelenik meg az adott kriptopénz a hírekben
  • Aktivitás – vizsgálják a globális kereskedési aktivitást és forgalmat
  • kockázat  – megnézik milyen kockázattal jár a tokenek kibocsátási mechanizmusa valamint elemzik a tokenek inflációs kockázatát is
  • Technológia – megvizsgálják, mennyire stabil az adott altcoin mögött álló technológiai háttér

Kína egyik elismert egyeteme, a  Tsinghua University pénzügyi iskolája is részt vett az értékelő modell kialakításában. A Houbi kvantitatív modellje egy pontszámot ad eredményül, mely alapján sorba rendezhetőek a piacon elérhető kriptopénztek.

A SmartChain top 20 altcoinja

Nem meglepő módon a leginkább befektetésre ajánlott kriptopénznek továbbra is a bitcoin számít a modell rangsorolása alapján is. Eztuán következik sorban az ethereum, a litecoin, a ripple és az ethereum classic.

Top 20 altcoin a SmartChain -Huobi kvantitatív modellje

A modell kidolgozói szerint az adott pontszám azt mutatja meg, minden kriptopénz esetében, hogy mennyire alkalmas hosszútávú befektetésre az adott altcoin. Érdemes kiemelni azonban, hogy a modell alapján rangsorolt első három kriptopénz azon altcoinok közé tartozik, melyekkel a Huobi tőzsdéjén lehet kereskedni. A modell még csak most indult útjára, így pontossága és hatékonysága (a függetlensége mellett) még a jövőre van bízva.