Tullet Prebon kriptopénz árjegyzés szolgáltatást indít

A Brave New Coin (BNC) és a Tullett megállapodott, hogy a hivatalos  kriptopénz árjegyzés megkezdődhessen.

A Brave New Coin digitális pénzzel kapcsolatos információt nyújt. A Tullett Prebon pedig pénzpiaci információ szolgáltatásra szakosodott egyik legnagyobb cég a piacon. Szövetségük szükséges és egyben természetes lépése a kriptopénz piac fejlődésének.

Bitcoin és más kritopénz árjegyzés a TullettnélEz az első alkalom, hogy egy ilyen átfogó kép készül a pénzügyi piac számára a digitális pénzekről. A Tullett felhasználóknak teljes átláthatóságot tesz lehetővé az 50 kriptopénz napon belüli árazási adat közlésével. A bitcoinnon túl elérhető lesz az Ethereum és Ripple ára is több hagyományos pénznemmel szemben.

A megegyezés szerint a Tullett a BNC konszolidált tőzsde adatát adja közre, többek között a Bitcoin Liquidity Indexet is közli a teljes felhasználói körének. Ez az index mutatja meg a tőzsdén kereskedett digitális eszközök likviditását, magába foglalja szinte a teljes digitális pénzpiac forgalmát mely sokszor eléri a napi 500 millió dollárt.

A Brave New Coin és a Tullett Prebon szövetsége

Brave New CoinAz egyezséget Fran Strajnar a BNC ügyvezetője az alábbiakkal kommentálta:

[su_quote cite=”Fran Strajnar” url=”https://twitter.com/techemist”]Az új eszközcsoport használata exponenciálisan növekszik, népszerűsége megugrott. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az a Tullettel léphetünk partnerségre , aki vezető a piaci információ szolgáltatásban és értékeli a minden eszközcsoporton átnyúló átláthatóságot. Legyen ez akár régi akár új pénzügyi eszköz.[/su_quote]

Tullett PrebonAndrew Reeve, a Tullett ázsiai és közel-keleti üzletágának vezetője az alábbiakat tette hozzá:

[su_quote cite=”Andrew Reeve” url=”https://sg.linkedin.com/in/andrew-reeve-8b52824″]Azt látjuk, hogy egyre terjed a kriptopénzek elfogadása. Már az olyan nagy cégek, mint a Microsoft és az Amazon is elfogadja a digitális pénzeket fizetésként. Tudjuk, hogy a felhasználóink szeretnének egy átfogó képet kapni a piacról. Izgatottak vagyunk, hogy a BNC-vel dolgozhatunk együtt. Szeretnénk minnél nagyobb átláthatóságot biztosítani egy olyan piacon ahol a volatilitás jelenleg igen nagy. Ezzel emeljük ki azt a képességünket, hogy a tömeg előtt járva a jővő piaci információit közvetítsük a jelenben.[/su_quote]

Kriptopénz árjegyzés

A BNC tulajdonában álló BLX index a legjobb elérhető index a valós idejű teljesítés áraihoz és a múltbeli adatokhoz. Az index leglikvidebb tőzsdék adatait használja. Folyamatosan finomítva új tőzsdék kerülnek be a kosárba és a régieket eltávolítják amennyiben a feltételeknek nem felelnek meg.

Első kriptopénz árjegyzés a piaconA BLX kosár módszertanát kvantitatív elemzők dolgozták ki, hogy egy olyan indexet hozzanak létre ami a globális forgalmat hűen tükrözi. Az adatokat a legnagyobb CNY, USD és EUR alapú bitcoin kereskedési piacokról szerzik be. Kiterjedt valós idejű piac megfigyelési és indexelés módszert dolgoztak ki, hogy azonnal reagáljanak a hirtelen piacmozgásokra. A kívülálló kereskedési adatokat megjelölik és külön figyelik a piaci manipulációs próbálkozásokat.

Mostanáig a Tullett és a Brave New Coin megállapodása az első a digitális pénzpiacon ahol egy híres és népszerű pénzügyi adatszolgáltató a teljes eszközcsoporton átívelő információt nyújt a kriptopénzekről a felhasználóinak, akik között szerepelnek, bankok, pénzintézetek és befektetők is. Így ez ismét egy jelentős lépés a digitális pénzek széleskörű elterjedésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük