Új kriptotőzsdét vezet be az európai piacra a horvát Electrocoin

Az Electrocoin, Horvátország egyik vezető kriptotőzsdéje, új kriptovaluta csereplatformot indít Electrocoin Trade néven. Az új platform célja, hogy az uniós piacokon lévő felhasználóknak kedvezzen alacsonyabb tranzakciós költségeket kínálva nekik.

Bár a kriptotőzsde új platformot indított, az uniós ügyfelek továbbra is hozzáférhetnek a régi platformhoz. Az új tőzsde támogatja a láncok közötti átutalásokat és a coin-to-coin cseréket különböző protokollokon keresztül, mint például az ERC-20, BEP-20, Polygon és más protokollok.

Az Electrocoin számos szolgáltatást nyújt az új platformon

Az Electrocoin Trade tőzsde kriptovaluta csere- és kereskedési szolgáltatásokat is nyújt, amelyeket előzetes regisztráció nélkül is el lehet végezni. Hasonló szolgáltatásokat kínál a regisztrált felhasználók számára is.

Az új tőzsdei platformon történő regisztrációval azonban a felhasználók egy szabályozott platformra bízhatják kriptoeszközeiket biztonságos megőrzés céljából.

Ezenkívül a felhasználók további kereskedési lehetőségekhez is hozzájutnak, miközben olyan előnyöket élvezhetnek, mint a kriptoportfólió monitorozása és a csökkentett díjtételek.

Az ország közelmúltbeli szabályozási fejleményeit követően a kriptotőzsdei cég arról is döntött, hogy új letétkezelési modellt vezet be a szolgáltatásába. Ez lehetővé teszi számukra, hogy letétkezelőként működjenek a kriptoeszközök esetében, ha “az ügyfelek úgy döntenek, hogy az Electrocoin Trade számlájukon tartják azokat”.

Az új platform elindításával a vállalat további szolgáltatásokat is bevezetett, mint például a kriptopénzzel történő számlafizetés. Az EU-n belüli felhasználók kriptopénzzel rendezhetik közüzemi számláikat, például az áram-, víz-, internet- és egyéb személyes kiadásaikat.

Az Electrocoin lehetőséget ad a felhasználóknak

Az új platform elindítása ellenére az Electrocoin továbbra is fenntartja a régi rendszer szolgáltatásait is. A vállalat jelezte, hogy az EU felnőtt állampolgárai jogosultak kriptovalutákat vásárolni, eladni vagy kereskedni ezer euróig anélkül, hogy a platformon bármilyen ellenőrzést vagy előzetes regisztrációt el kellene végezniük.

Ezzel az Electrocoin a hírek szerint azt akarta biztosítani, hogy a régi és új felhasználóknak lehetőségük legyen a kriptókhoz való hozzáférésre anélkül is, hogy regisztrálnának a platformon.

A 2014-ben indult Electrocoin Horvátország egyik vezető kriptotőzsdéjévé vált, 2018-ban pedig bevezette a PayCek kriptofizetési processzort.