A Bitcoin 14 nemzeti valutával szemben ért el új történelmi csúcsokat

Miközben a nemzetgazdaságok küszködnek, a Bitcoin új rekordokat állít fel mind a valutákkal, mind a hagyományos pénzügyi eszközökkel szemben.

A BTC Price BTC Price tizennégy ország valutájával szemben lépte át minden idők legmagasabb értékét. A szóban forgó országok együttesen több mint egymilliárd embert  és mintegy 7 billió dollár GDP-t képviselnek. Ezen országok között van Argentína és Japán is, amelyek a közelmúltbeli gazdasági fejleményeik miatt éppen most léptek technikai recesszióba.

Ha ezt az adatot globálisan vizsgáljuk, akkor e tizennégy ország lakossága a világ népességének több mint 13%-át teszi ki. Az általuk együttesen termelt GDP a globális GDP mintegy 7%-át teszi ki, meghaladva a 101 billió dollárt.

Ráadásul a Bitcoin felemelkedése nem csak arra korlátozódik, hogy felülmúlja a nemzeti valuták teljesítményét. Az adatokból kiderül, hogy a Bitcoin a TLT, az amerikai long ETF-hez és a KRE, az S&P regionális banki ETF-hez képest is soha nem látott csúcsokat ért el. Ez jelzi a Bitcoin növekvő potenciálját, mint a hagyományos pénzügyi eszközök életképes alternatívája.