Újabb DeFi váltó vált hack áldozatává

A decentralizált Dodo kriptotőzsde legalább 2 millió dollár értékű befektetői tokenvagyont vesztett március 8-án.

A Dodo a Twitteren jelentette be, hogy a V2 közösségi tokenpooljában lelt sérülékenységet kihasználva kiürítették a WCRES tokeneket a tárcáikból. Hozzátették, a Dodo likviditás zöme, ami a V1 és V2 okos szerződéseken parkol, biztonságban vannak. A hackerek csak a felhasználók által generált tokenpool hibákat tudták kihasználni.

A kiadott közleményben hozzátették, hogy egy bug következtében a hackerek képesek voltak hamis tokeneket generálni és gyorshitel segítségével valódi tokeneket begyűjteni, amiket végül kiutaltak a platformról a saját tárcáikba.

A támadásra válaszul a Dodo felfüggesztette a poolgenerálást, hogy így védje az újonnan létrehozott közösségi tokenpoolokat és az ellopott tokenek visszaszerzésére fog koncentrálni. A hackerek 900,000$ értékű WCRES  és 1.15 millió dollár értékű USDT-t loptak el. A tokenek útja követhető az Etherscan blokklánc felfedezőn.

A hack 5 nappal a Meerkat Finance feltörése után jön, ahonnan 31 millió dollár értékű tokenvagyont nyúltak le. Februárban a Furucombo protokoll esett hack áldozatául, a veszteség akkori árfolyamokon 14 millió dollárt tett ki.

Jerry Zhou, a Puzzle Venture vezetője és az egyik legnagyobb DODO befektető következőképp nyugtatgatta a károsultakat:

“Megértem, ha egyes befektetők és közösségi poolprojektek frusztráltak a DODO-val kapcsolatban, de tisztában kell lenned vele, hogy az út gyakran göröngyös. Amennyire tudom, rengeteg munkát fektetnek a tokenvagyoknok visszaszerzésébe. Hiszem, hogy a végén jó eredményekről számolhatnak be.”

Dodo egy Uniswap alternatívának indult és a decentralizált tőzsde automata piackreáló (Automated Market Maker AMM) rendszerét igyekezik leváltani. Az AMM felel az eladó és vevői megbízások egyeztetésérről az UniSwap decentralizált kereskedési környezetében.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.