Újabb öt altcoin befektetési alappal jön a Grayscale, felrobbant a BAT, LINK, MANA, FIL és LPT árfolyama

A kriptovaluta piacok vezető eszközkezelője, a Grayscale újabb öt altcoin fedezetű és azok árfolyamát követő befektetési alap indítását jelentette be tegnap. Ezzel a digitális eszköz alapjainak száma 14-re emelkedett.

A hivatalos közleményük szerint az újonnan felvett tokenek között szerepel a Brave böngésző Basic Attention tokene (BAT), a Chainlink (LINK), Decentraland (MANA), Filecoin (FIL) és a Livepeer (LPT). A megnevezett kriptók ára azon nyomban felrobbant a bejelentésre, a BAT token például már többet ér, mint egy dollár és 30%-os emelkedés után 1.34 dolláron kereskedik. De hasonló ívet írt le a MANA és a LINK token is.

A legnagyobb emelkedést az LPT token produkálta, ami 227%-ot ment és 22 dolláron kereskedik. A LINK, a piaci kapitalizációs rangsorban 10. helyet elfoglaló token, 6%-ot erősödött és 30 dollártól pár centtel elmaradva kereskedik. A bejelentés egyben a teljes kriptovaluta piaci kapitalizációra jótékony hatással volt, ami 1.79 billió dolláron áll.

Michael Sonnenshein, a Grayscale ügyvezetője az új altcoin termékek kapcsán megjegyezte: “A digitális valuták elérték az inflexiós pontjukat. A befektetői kereslet soha nem volt magasabb, és minden nap új belépőkkel találkozunk, ami az eszközosztály bona fide státuszát erősíti. A Grayscale már egy ideje vezető szerepet játszik abban, hogy új lehetőségeket teremtsen a befektetők számára a digitális pénznemek által kínált lehetőségek kiaknázásában, és ez a friss bejelentésünk ezen hagyományunkat folytatja.

A Grayscale-t a nem ismerők számára: momentán a világ legnagyobb intézményi szintű bitcoin-tulajdonos. Az eszközkezelő teljes kezelt eszközállománya eléri a 43.6 milliárd dollárt. A BTC tárcáiban 655,000 bitcoin pihen legalább fél évre lekötve, csak a BTC-inek dollárértéke 38 milliárd dollárt tesz ki. A vállalat az elmúlt időszakban az Ethereum natív ETH tokenének felhalmozására koncentrált, csak az elmúlt 30 napban 40,000 ETH-et vásároltak intézményi befektető ügyfeleik nevében, az összértéke 5.8 milliárd dollárra tehető.

Ezen túl rendelkezik kitettséggel a litecoin, BCH, ethereum classic, ZEC, ZEN és XLM piacokon is és a hetekben jelentette be, hogy további 23 altcoin alapot tervez indítani.