Újabb zuhanások a héten, a kripto piaci tőkeérték egy hónap alatt a felére csökkent

Mikulás napján a kriptopiac újabb mélységekbe zuhant – 2017 augusztus óta nem mért legalacsonyabbak árakon a legtöbb kriptovaluta. A kripto piaci tőkeérték egyre közelebb kerül a 100 milliárd dollárhoz, újabb és újabb mélységi rekordokat felállítva. Meddig tarthat az értékvesztés?

Már a hét közepén 4000 dollár alá esett a bitcoin ára, azonban míg néhány héttel ezelőtt innen viszonylag gyorsan visszapattant, most nem ez történt – sőt, még lejjebb zuhant. Az évi rekordalacsony ár is megdőlt, ugyanis egészen 3280 dollárig zuhant az értéke. A bitcoin piaci tőkeértéke 60 milliárd dollár körül található – és ahogy ez már szinte természetes, rántotta magával a többi kriptovalutát is. Azóta már kicsit javult a helyzet és a bitcoin ára újra 3400 dollárhoz közelít, de nem garantált a rövid távú fellendülés.

Mi a helyzet az altcoin piacokon?

Az ethereum 80 dollár alá esett, ami 2017 áprilisa óta nem látott árfolyam, jelenleg 88 dolláron kereskedik. Az ethereumhoz hasonlóan a többi altcoin is ezt az utat követte: rekordalacsony árat jelentettek, majd viszonylag gyorsan beálltak egy új alacsonyabb árszintre.

A növekedés azonban sok altcoinnál minimális az elmúlt két nap veszteségeihez képest. A tether (USDT) kivételével (ami állandó piaci tőkeértéket képvisel lévén árfolyama a dollárhoz van rögzítve), a többi kriptovaluta (pl. EOS vagy Cardano) tőkeértéke egyre csak esik.

Persze volt pár kivétel, melyek halovány növekedést tudott felmutatni, mint pl. az ethereum classic (ETC) vagy a tezos (XTZ), de a két nappal ezelőtti áresést nem tudták behozni – a binance coin (BNB) vagy a dogecoin (DOGE) például beállt egy stabil szintre.

A kriptovaluták árfolyama folyamatosan változik, azonban egy adat sokat elárul az elmúlt néhány nap öldökléséről. A kripto piaci tőkeérték ugyanis 107 milliárd dollárra esett ami ironikus kissé, mivel múlt évben ilyenkor már 413 milliárd dolláron járt, ami január 7-ére 813 milliárdig ment fel. Egy hónappal ezelőtt ez az érték még ~200 milliárd dollár volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük