Pár nap alatt megduplázódott az Uniswap UNI tokenének árfolyama

A CoinGecko adatai szerint az újonnan kibocsátott UNI token árfolyama már 5,8 dollárnál jár – de péntek éjjel már majdnem 8 dollár is volt. Miközben a kibocsáskor még csak 3 dollárt adtak 1 UNI tokenért.

A DeFi mozgalom legújabb üstököse már 660 millió dollárt gyűjtött eddig össze, az elmúlt 24 óra kereskedési forgalma pedig 1,6 milliárd dollár felett volt. Nem rossz egy alig négy napos tokentől.

Csütörök reggel indult el a decentralizált váltó, az Uniswap saját tokene 50 millió dollárral és mára több mint tízszeres növekedésen van túl a piaci kapitalizáció. Ráadásul az Uniswap nem hónapokkal korábban lengette be az új token érkezését. Legelőször a héten szerdán említették meg, hogy a saját token kibocsátást fognak lebonyolítani – és mindössze pár órával az első bejelentés után már lehetett is UNI tokent vásárolni. A nagy váltók is igen gyorsan reagáltak a hírre. A Coinbase Pro, ami híres arról, hogy nagyon válogatós abban, milyen tokenek listáz, már csütörtökön felvette a kereskedhető termékek közé az UNI tokent. Ennyit arról, hogy milyen szigorú folyamaton kell átesni a Coinbasen listázandó érméknek…

A projekt tervei szerint 1 milliárd UNI tokent bocsát majd ki a következő 4 év során. Igen csak nagylelkűek voltak a saját felhasználóikkal. Azok akik szeptember előtt használták már az Uniswapot, 400 UNI tokenben részesültek, mely mai árfolyamon 2000 dollárnak felel meg.

Ha az UNI így folytatja a piaci térnyerését, akkor akár átveheti a Compound COMP tokenjének a szerepét, mely még késő júniusban indította el a DeFi őrületet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.