Berezelt az USDC-t kibocsátó konzorcium, csak készpénz és kincstárjegy lesz a stabilcoin mögött

Az USDC stabilcoin tartalékokat készpénzállományra és amerikai kincstárjegyekre váltják vissza. Korábban a kibocsátó konzorcium bővítette az USDC mögöttes fedezetét.

A Center, a Coinbase és a Circle által indított 28 milliárd dolláros értéket képviselő USDC kínálat egy hétfői blogbejegyzésében jelentette be, hogy mostantól “teljes egészében készpénzben és rövid lejáratú amerikai kincstárjegyekben tartja az USDC-tartalékot”.

Egy még július közepén közzétett májusi auditjelentésből kiderült, hogy a GrantThornton vizsgálata alapján az akkori 22 milliárd dolláros fedezet mögött a készpénz és kincstárjegyek mellett a következő instrumentumok álltak: betétigazolás (13%), kereskedelmi papír (9%), vállalati kötvények (5%), valamint önkormányzati kötvényeket és amerikai ügynökségeket (0,2%).

Ahogy korábban a Tether is tett az USDT esetében, a Coinbase csendben megváltoztatta az USDC leírását a weboldalán, és elhagyta azt a megfogalmazást, amely korábban azt állította, hogy minden USDC mögött egy amerikai dollár fedezet áll.

A hátraarcra vélhetően a Tether körüli hercehurca miatt volt szükség, amely sokáig azt állította, hogy 1 az 1-ben dollárfedezettel rendelkezik az USDT stabilcoinja mögött, emiatt bíróság elé citálták majd kiderült a kötelezően benyújtandó auditjából, hogy hazudott a cég. Az USDC mögötti konzorcium egy esetleges amerikai stabilcoin szabályozás élének tompítása végett menekül előre és próbál tisztább lapokkal játszani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük