Út a 300 dollártól a 4 millió dollárig

Az állandóan ingadozó kriptovaluta piacon a dogwifhat (WIF) névre keresztelt új mémcoin az egyik legjobban teljesítő kriptopénz. Március 4-én piaci kapitalizációja 1,90 milliárd dollárra emelkedett, ami egyben több milliomost hozott a Solana SOL Price SOL Price blokklánc közösségében.

A dogwifhat mémcoin milliomosokat teremtett március elején

Egy figyelemre méltó sikertörténetet osztott meg egy kereskedő, aki 5,28 SOL-t fektetett be 2023 november végén, hogy 2,58 millió WIF-et vásároljon, eredetileg összesen 310 dollár értékben. Jelenleg ez a stack elképesztően nagyra, 4,1 millió dollárra nőtt, ami több mint 30 000 SOL-nak felel meg.

A befektető a közelmúltban történt árfolyam ugrás során kezdte el felszámolni a pozícióját. 750 000 WIF-et adott el 9 363 SOL-ért, ami 1,21 millió dollár már realizált nyereséget jelent. A Solana-alapú számlán fennmaradó 1,83 millió WIF értéke most 2,91 millió dollár. A dogwifhat 1,58 dolláron kereskedett a Raydiumon, a Solana decentralizált tőzsdéjén.

Újraéledt a mémmánia

A mém érmemánia újjáéledése most már szinte nyilvánvaló a tágabb értelemben vett kriptovaluta piacon, ahol a mémcoinok uralják most a legjobban teljesítő kriptovaluták listáját. A PEPE az elmúlt hét napban figyelemreméltó, 420%-os növekedéssel vezeti a csapatot, és 3,5 milliárd dolláros volumennel büszkélkedhet az elmúlt 24 órában. Egy PEPE kereskedő egy 3000 dolláros befektetést elképesztő 35 millió dolláros vagyonná alakított át. A FLOKI, a dogwifhat, a Shiba Inu (SHIB) és a BONK jelenleg a legnépszerűbb öt érme a jelenlegi mém-őrületben.

Míg a Solana SOL Price SOL Price jelentős piaci részesedésre tett szert a WIF és a BONK képviselőivel, az Ethereum ETH Price ETH Price továbbra is a legjövedelmezőbb blokklánc a mémérmékkel való spekuláció terén. Mindazonáltal javasolt az óvatosság. A mémérmék eredendően spekulatívak, és a gyors nyereségek és egyben a gyors veszteségek jellemzik ezeket az altcoinokat. A közelmúltban a WIF 1,72 dolláron kereskedett, ami egy hét alatt figyelemre méltó, 300%-os növekedést jelent.

Fontos kiemelni a mémérmékkel járó kockázatot, kiemelve azok tisztán spekulatív jellegét, valamint a kereslet gyors eltűnésének lehetőségét. A mémérmékből hiányoznak az alapvető értéknövelő fundamentumok és az organikus kereslet, így különösen sebezhetővé válhatnak, amikor az eufória és a kapzsiság hangulata eloszlik.