Váratlan fordulat a szeméttelepen 8000 BTC-t kereső walesi ügyében

A walesi James Howells története igazi legenda már a kriptovaluták világában. Ő az, aki még 2013-ban tévedésből kidobott egy merevlemezt, amelyen egy körülbelül 7500 bitcoint tartalmazó tárca privát kulcsai voltak tárolva. Azóta már fordult a NASA-hoz is segítségért, de a dél-walesi Newport város önkormányzatát is folyamatosan nyaggatja, hogy adjanak neki engedélyt a szemét átkutatására.

Az elveszett BTC ügyének aktuális fejleményei

Most ismét megjelent, ugyanis azt állítja, hogy sikerült támogatót szereznie ahhoz, hogy az egész szeméttelepet felássák és átforgassák az ő szemetének megtalálására. Azt is mondta, hogy ha megtalálja, a vagyon 10%-át visszaadja a közösségnek. Newport város már tavaly is megtagadta Howells kérelmét az ásásra. A környezeti károk mellett az is volt az önkormányzat aggálya, hogy miből fizetné a költségeket ki a férfi, főleg, ha nem kerülne elő a merevlemez. Most Howells azt állítja, hogy mindkét esetben képes lesz kifizetni a számlát. Annak érdekében, hogy meggyőzze a város vezetését, több különféle ígéretet is tett már. Vállalta, hogy Newport minden lakosának ad ötven fontot, vállalta, hogy kriptoterminálokat telepít a város minden boltjába és azt is megígérte, hogy egy naapelemekkel és turbinákkal hajtott erőművet is telepít. Ezzel aztán egy szintén Newportnak hasznot hajtó bitcon bányászati egységet is létre akar hozni.

Egyébként ha minden igaz a történetben, akkor a jelenleg nagyjából 180 millió dollárt érő bitcoin 10%-ából, azaz 18 millió dollárból képes lehet mindezt végrehajtani. Azóta, hogy ő 2013-ban kidobta véletlenül a merevlemezt, még további 500 BTC érkezett a címére ismeretlen forrásokból, úgyhogy valójában már 8000 BTC-t keres a szeméttelepen. Mindenesetre a newporti önkormányzat már többször elutasította Howells kérését és elég valószínű, hogy ez most sem lesz másként. A férfit persze ez semmiben nem akadályozza, mindenféle szakértőkkel egyeztetett már, akik állítólag “kutatócsapata” részét képezik. Így van vele környezetvédelmi szakértő, mérnök, NASA adathelyreállítási szakértő és most már egy mesterséges intelligencia specialista is. Azt tavaly már sikerült megállapítani, hogy a BTC úgy 15 méter mélyen lehet szemét alatt. Így valószínűleg már nem is működik. De megérné a próbálkozást még így is, hiszen hatalmas vagyonról van szó. Amennyiben minden ígéretét teljesítené, még mindig maradna 140 millió dollárja.