Verona városának turizmusát bitcoin utalvánnyal támogatnák


Verona városában bitcoin utazási utalványokkal lendítenék fel a koronavírus járvány miatt megtépázott turizmust. 50%-os kedvezményt kaphat az, aki fiat pénz helyett bitcoinban fizet.

Rómeó és Júlia városában érdekes ötlettel állt elő egy szálloda értékesítési és marketing vezetője. A szálloda, a város és Verona provincia turizmusának fellendítése érdekében bitcoin utalványokat bocsátottak ki. A kezdeményezésnek kettős célja van. Támogatni kívánják a környék idegenforgalmát, melyre 4 hónapja kegyetlenül lesújtott a koronavírus járvány. Ezenkívül lehetőséget szeretnének biztosítani a bitcoin tulajdonosok számára kriptovalutáik elköltésére.

99 euró értékű BTC-t fizetsz, 150 eurós utalványt kapsz

Az utalványokkal nemcsak az olasz város jár jól, hanem a bitcoinnal fizető turisták is, hiszen 99 eurónyi bitcoin befizetésével 150 euró értékű utalványt kapnak. Az eredetileg a Montemezzi hotel által kibocsátott utalványokkal nemcsak a szállodai tartózkodásért lehet fizetni, hanem a közelben lévő Gardaland szórakoztató parkban is fel lehet azokat használni. A vásárlástól számított 12 hónapig érvényesek az utalványok, melyek nem névre szólnak, így akár el is ajándékozhatóak rokonoknak, barátoknak.

A kezdeményezés kitalálója Maurizio Mischi már 2015 óta megrögzött bitcoin rajongó. Az utalványokkal kapcsolatban elmondta, hogy “azért rukkoltam elő ezzel a kezdeményezéssel, mert tudom, hogy sok olasz és európai állampolgár rendelkezik bitcoinnal, mely komoly értéket képvisel. Úgy gondoltam, hogy a befektetésük egy részét felhasználhatnák utazásra, és az olasz turizmus megsegítésére. Tisztában vagyok vele, hogy ez a fajta ajánlat csak egy konkrét ügyfélkörnek szól, de úgy gondolom, hogy sok bitcoin tulajdonos keres olyan lehetőségeket, ahol nem kell fiat pénzzel bíbelődnie.”

Az utalványt jelenleg csak és kizárólag bitcoinnal lehet megvásárolni. Mischi azonban azt ígérte, hogy a jövőben más kriptovalutákkal is elérhető lesz.

Bár sok szálloda és vendéglátóegység kacérkodik a kriptovaluta elfogadásának gondolatával, egyes vállalkozások továbbra is attól tartanak, hogy bonyolultabb lenne a kriptovaluták kezelése, könyvelése és adózása, mint a tradicionális valuták esetében. Számos hotel teszt jelleggel azonban már elfogadja a bitcoint, hiszen próbál mindent megtenni azért, hogy a 2020-as turisztikai szezont megmentse.


Earn Free Bitcoin
Earn Free Bitcoin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.