Vigyázz, scam! Nem minden bitcoin mixer az aminek látszik

Kereséskor sok csaló bitcoin mixer oldal jön fel a Google találatok között, mindenkinek körültekintőnek kell lennie kivel üzletel.

Bitcoin mixer – Darknet használóknak kötelező

A darknet online fekete piac felhasználói erősen függnek a bitcointól, hiszen a tranzakciók nagy részét kriptopénzben rendezik. Az anonimitás megőrzése azonban még a digitális fizetőeszköz használatakor is nagyon nehéz. A felhasználóknak ezért azt tanácsolják, hogy használjanak bitcoin mixer szolgáltatásokat, kitörölve ezzel a digitális nyomát minden korábbi bitcoin tranzakcióiknak. Azonban néhány darknet kötődésű oldal a megbízható bitcoin mixerek helyett olyanokhoz továbbítanak akik ellopják a felhasználók pénzét.

Bitcoin keverésA kriptopénz keverés mindig is veszélyes játszma volt a bitcoin felhasználók számára. A szolgáltatás igénybevételéhez ugyanis meg kell bízni egy ismeretlen harmadik felet, hogy a bitcoinokat egy adott pénztárcába utalja. A felhasználó elutalja a bitcoint a kriptopénz mixer platformnak ami aztán azt szétosztja több új bitcoin címre. Mivel a bitcoin ökoszisztéma alapja a bizalmatlanság ez egy igen érdekes felhasználása a kriptopénznek.

A darknet használatakor a bitcoin mixer oldalak igénybevétele tulajdonképpen mindenképpen szükségessé válik az anonimitás megőrzése végett. Sajnos azonban nem minden kriptopénz keverő kezeli megbízhatóan a pénzeket. Kereséskor sok csaló oldal jön fel a Google találatok között.

Veszélyes bitcoin mixer szolgáltatók

A darknetmarkets.org oldal elvileg információt nyújt a deep web rejtelmeiről. A tájékoztatáson túl, úgy tűnik azonban az oldal üzemeltetőjének mögöttes szándéka, hogy bitcoint csaljon ki a látogatókból. Több bitcoin mixer oldalt is linkelnek, amik azonban átverésnek bizonyulnak. A kriptopénzt használók a csalók legújabb áldozatai az utóbbi években a folyamatosan növekvő érdeklődés miatt.

Átverő oldalak bitcoin mixer témábanEgyelőre nem világos, hogy mi is folyik a háttérben pontosan. A Google keresőmotorjának első találatait meg lehet vásárolni. Így lehetséges, hogy az oldal is egy szponzorált találat. Sajnos az utóbbi időben többször is előfordult, hogy a Google találatok közt csaló bitcoin oldalak szerepeltek az első helyen.

A Redditen többen jelentették, hogy a Helix Light bitcoin mixer oldalát hamisították, ahol a felhasználók bitcoinjait összekeverés helyett inkább ellopják. A szolgáltató nem továbbítja a bitcoinokat a fogadó fél bitcoin címeire és még vevőszolgálat sincs ahol ezt jelezni lehetne. A hivatalos Helix Light úgy tűnik működik, már amennyire az ember megbízhat a Reddit felhasználók szavában.

Ha a pénz biztonságáról van szó, harmadik félre bízni a megtakarításainkat mindig kockázattal jár. Bár a bitcoint gyakran a darkneten használják és sokszor kérdéses ügyletekben, még ezek a felhasználók sem érdemlik meg, hogy átverjék őket. Léteznek megbízható bitcoin mixer szolgáltatók is, csak kell egy kis kutatás a megfelelő megtalálásához.