Virágzik az NFT piac: 8 bitcoinért kelt el a legújabb rekorder

A nem helyettesíthető tokenek, azaz az NFT-k ismét a rivaldafénybe kerültek. Az NFT értékesítések jelentős emelkedést mutattak a múlt héten, 11,62%-os növekedéssel a kereskedés összértéke elérte a 442,02 millió dollárt az előző hét nap során.

A legnevezetesebb tranzakció minden bizonnyal a 3100. számú „Alien” Cryptopunk fejpántot viselő kép eladása volt, ami 16 millió dollárért kelt el. A Bitcoin-alapú NFT-k pedig 22 különböző blokkláncot megelőzve megszerezték a vezető szerepet az eladások mennyiségében.

Bitcoin NFT rekord: megugrott az értékesítési kedv

Ezen a héten újabb növekedés történt az NFT-tranzakciók számában. A sort a Bitcoin-alapú NFT-k vezették összesen 166 090 817 dolláros értékesítéssel. A cryptoslam.io adatai szerint 14,26%-kal nőtt a kereslet a bitcoin digitális gyűjthető tárgyai iránt az előző héthez képest.

A Bitcoin blokkláncon az Uncategorized Ordinals és a Nodemonkes 41,46 millió, illetve 37,02 millió dolláros értékesítése volt az abszolút győztes. A Natcats Tap NFTs kollekció is nagyot ment: 11 milló dolláros értékével a negyedik helyet szerezte meg.

Az Ethereum-alapú NFT-tranzakciók a Bitcoin nyomában járnak, és a második legnagyobb eladást regisztrálták 165 millió dollárral. A Cryptopunks vezette az Ethereum kollekcióit, 27 millió dollárral a harmadik legnagyobbként a heti eladások között.

Ezenkívül a Bored Ape Yacht Club (BAYC) és a Pudgy Penguins is jelentősen hozzájárult az Ethereum sikeréhez ezen a héten, 11 210 023 és 10 978 077 dollár közötti eladásokat biztosítva. Összességében az Ethereum NFT eladásai 11,72%-os növekedést értek el az előző héthez képest.

Az NFT rekord eladások harmadik-ötödik helyét a Solana, a BNB Chain és a Mythos Chain blokkláncok végezték. A Blast blokklánc héten belül a legjelentősebb növekedést érte el. 196,64%-os növekménnyel elérte az 5,3 millió dollárt.

A hét csúcsának számító 3100. számú „Alien” Cryptopunk eladás mellett a figyelemre méltó eladások közé tartozott még a Solana Boogle #071-es számú NFT-je, ami 355 ezer dollárért és egy Uncategorized Ordinal NFT, ami 353 ezer dollárért kelt el.

Sőt, a legnagyobb ordinális feliratot, a Runestone-t 8 BTC-ért (544 713 dollár) sikerült elárverezni pénteken. Leonidas, a Runestone alkotója kijelentette, hogy az aukcióból származó összes bevétel a Runestone airdrop kezdeményezés hálózati díjaihoz ajánlja fel.