Visa: a latin-amerikaiak 25%-a kriptovalutával akar fizetni

A COVID-19 mindent megváltoztatott, még azt is, hogy az emberek miként tekintenek a kriptovalutákra. Latin-Amerika országaiban eddig is népszerűek voltak a kriptopénzek, egy friss felmérés szerint azonban a járvány hatására már minden negyedik ember digitális eszközzel szeretne fizetni.

A latin-amerikaiak kriptovalutákat akarnak, és nem csak az infláció elkerülése vagy a megtakarítások biztonságba helyezése végett. Az emberek szívesen használnák a kriptopénzeket a boltokban történő fizetésekhez is.

A Visa egy felmérést készített a latin-amerikai országokban, melyből az derül ki, hogy a helyi hitelkártya-felhasználók 25%-a szívesen fizetne kriptovalutákkal, ha a fizetési feldolgozók erre lehetőséget teremtenének.

A Visa immár harmadik alkalommal elkészített COVID-19 Consumer Sentiment felmérésének az a célja, hogy megvizsgálja a fogyasztói szokásokat, melyek a járvány következtében drasztikusan megváltoztak. A mostani felmérés adataiból kiderül, hogy a fogyasztók 78%-a várhatóan új fizetési technológiákat fog használni a jövőben – beleértve a kriptovalutákat is.

A felhasználók többsége (58%) a közösségi hálózatok használatával (például WhatsApp Pay vagy WeChat Pay) fizet. Sokan (42%) biometrikus fizetést is szeretnének, azaz ujjlenyomattal vagy arcfelismeréssel hitelesíteni a tranzakciókat.

Egyre népszerűbbek a kriptovaluták a régióban

A kriptopénzek a fontossági sorrendben a harmadik helyre kerültek, a felhasználók 25%-a szívesen használja ki a technológia kínálta lehetőségeket. Latin-Amerika már most is globálisan vezető szerepet játszik a kriptovaluták elfogadásában. A Chainalysis nemrégiben készített tanulmányából kiderül, hogy Venezuela és Kolumbia a világranglista élén áll ezen a területen. Számos startup és technológiai megoldás született ebben a régióban, a kriptovaluta átutalásoknak és a gyorsabb kölcsönszerzésnek köszönhetően.

Venezuela például lehetővé tette az azonnali SMS-fizetési szolgáltatást és az offline kriptofizetési megoldást is. Kolumbiában a digitális fizetéssel foglalkozó startupoknak kedvez az állam, így igen népszerű ezen vállalkozások körében az ország.

A koronavírus-járvány során az emberek számos szokása megváltozott, a fogyasztók elkezdtek alkalmazkodni a megváltozott kiskereskedelmi környezethez. A készpénz felhasználása jelentősen csökkent, és nőtt az érintés nélküli fizetések iránti kereslet. Ezenkívül olyan országok, mint Argentína, Kolumbia, Peru és Venezuela azon is dolgoznak, hogy az állami projektekhez blokklánc technológiát használjanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.