A Visa a tranzakciós díjak módosításával változtatná meg a fizetési szokásokat

A Visa megváltoztatja az amerikai kereskedők tranzakciós díjait. Kiszivárgott információk szerint a POS terminálok rendszerét frissítik.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

A Blomberg február 4-én megjelent cikke szerint, a Visa a változásokat egy bankoknak kiküldött dokumentumban jelentette be. A levélben a rendszer idén április és október közötti frissítéséről írnak. A fizetési óriás célja az, hogy a kerekedők álljanak át a legújabb pénzügyi megoldásokra és hagyjanak fel a csekkek használatával.

Úgy tudni, hogy a Visa magasabb tarifákat vezet be az e-kereskedelmi platformok tranzakcióinál és alacsonyabb tarifákat az olyan szolgáltatási kategóriákban, mint például az ingatlanok, az egészségügy és az oktatás. Ezáltal a hagyományos Visa kártyatulajdonosoknak 9 centtel kell többet fizetniük egy 100 dolláros tranzakcióért. A prémium Visa kártya tulajdonosainak pedig 10 centtel a jelenlegi tarifákhoz képest.

Ugyanakkor a prémium kártyatulajdonosok 33%-os csökkenést tapasztalhatnak a bankközi díjaknál, ha 50 dollárnál többet költenek a legnagyobb szupermarketekben. A Visa által kiadott dokumentum állítólag azt írja: „Az Egyesült Államok hitel struktúrája az elmúlt 10 évben nagyjából változatlan maradt. A legutóbbi felméréseket figyelembe véve a Visa módosítja az alapértelmezett amerikai bankközi árfolyam struktúráját a Visa termékek elfogadásának és felhasználásának optimalizálása érdekében.”

Visa érdeklődés a fintech iránt

Mivel a globális pénzügyi és fizetési környezet drasztikusan megváltozott a digitális valuták megjelenése óta, az olyan nagy hitelintézetek, mint a Visa is, kénytelenek a blokklánc technológia és digitális valuták világa felé nyitni. Érdemes megemlíteni, hogy az elmúlt hónapokban a Visa számos kriptovalutához és fintechhez köthető befektetést és felvásárlást hajtott végre.

Január közepén a társaság 5,3 milliárd dollárért vásárolta meg a Plaid pénzügyi technológiai céget. A Plaid termékek több ezer alkalmazás segítségével lehetővé teszik a pénzügyi információk kényelmes megosztását. A cég emellett az Abra kriptovaluta pénztárca egyik kiszolgálja és a Coinbase kriptotőzsde állandó partnere.

A Visa 80 millió dollárral szállt be a határokon átívelő fizetési platformba, a Currencycloud-ba. A befektetés célja az, hogy támogassa a nagyobb szoftveres platformokkal való integrációt és az alternatív fizetési módokat. Tavaly decemberben a legnagyobb kriptotőzsdével, a Binance-el kötött együttműködési megállapodást a vállalat, így lehetővé vált a felhasználók számára, hogy az Európai Gazdasági Térségben kibocsátott Visa bank-és hitelkártyákkal közvetlenül vásárolhassanak kriptovalutákat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.