Visszatértek a vevők a bitcoin piacára

A bitcoin árfolyama vasárnap óta kétszer törte át  a 11 000$ dolláros ellenállás szintet. Visszatértek a vevők a piacra miközben új támasz kezd formálódni.

A Coinmarketcap adatai alapján pár órával ezelőtt már a 11 250$ USD árat is megütötte a bitcoin majd gyorsan korrigált is és a 11 000$ dolláros szintről újra emelkedésbe kezdett.

Visszatértek a vevők a bitcoin piacára

Egyre optimistább a piac mióta február 16-án a bitcoin áttörte a 10 000$ dolláros ellenállást. A cikk írásának pillanatában az árfolyam szilárdan tartja a 11K szintet.

Az emelkedés akkurátusan tükrözi a népszerű kriptopénz elemző, Tone Vays előrejelzését, aki korábbi videóiban figyelmeztetett a 10 000$ körül várható volatilitásra és hogy a támaszok új szintet fognak felvenni.

A tisztán kirajzolódó támasz és ellenállás szintek sokkal kiszámíthatóbbá teszik a jövőbeni ármozgásokat, tette hozzá a trader és kiemelte, hogy a vevők többségbe kerülését egyértelműen indukálják a napi és a heti chartok.

A bitcoin az elmúlt 24 órában megint túlteljesítette az 50 legnagyobb Coinmarketcapon listázott altcoint.

Az ethereum classicot (ETC) leszámítva, ami vasárnap óta több mint 11%-ot erősödött a BTC-vel szemben mióta február 12-én, az egyik legnagyobb híve, Barry Silbert felhívta a kriptoközösség figyelmét az alt kivételes performanszára.

Silbert hozzátette, szerinte a bitcoin legfrissebb ralija annak köszönhető, hogy szerepelt Ellen DeGeneres amerikai humorista népszerű talk showjában, ahol röviden elmagyarázta milliós nézőtáborának mi az a bitcoin.

A kiszámíthatóbb piaci környezet úgy kell a piacnak, mint egy falat kenyér a február eleji pánikeladás után amit a még mindig levegőben lógó szigorúbb szabályozás és Coincheck-hack váltott ki.

Tom Lee, wall street-i elemző szerint a bitcoin az évben megüti a 25 000$ dollárt, miközben Kay Van Petersen Saxo banki elemző szerint az év végére már a 100 000$ dollárt is elérheti a bitcoin.

Eközben az ethereum (ETH), ripple (XRP), bitcoin cash (BCH) és litecoin (LTC) 2%-ot gyengült a bitcoinnal szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük