Vitalik Buterin: ideje a tárcák biztonságáról is beszélni

Vitalik Buterin szerint a tárcákról és azok biztonságáról kellene beszélnie a kriptovilágnak. Az Ethereum társalapítója szerint ma már elengedhetetlenek a felhasználóbarát tárcák.

Az Ethereum 2.0 elindult, mely egyesek szerint rengeteg új felhasználót és felhasználási esetet hozhat magával. De mindez hiába lesz, ha a kriptoszektorban nem oldódik meg néhány komoly probléma, melyek többsége a tárcák biztonságához köthető.

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin a tegnapi latin-amerikai Bitcoin Konferencián elmondta, hogy a tárcakat, még mindig túl nehéz használni azon felhasználók számára, akik a technikai közegben bizonytalanul mozognak. Arra a kérdésre, hogy milyen problémákra nem fordítottak eddig kellő figyelmet az iparban, Buterin így válaszolt: „A biztonsági oldal – a tárca biztonsága. 200 000 dollár elvesztése még mindig piszkosul egyszerű, ha illetéktelenek feltörik a tárcát. Azt gondolom, hogy nem beszélünk eleget a problémáról, mert senki sem hajlandó beismerni, hogy 200 000 dollárt vesztett, mert ha beismeri, hogy ennyit bukott, akkor a többi idiótának nézi.”

“Senki nem beszél erről, így az emberek azt gondolják, hogy a probléma kicsi, holott mindenhol sok az ilyen eset.”

Hozzátette: “Úgy gondolom, hogyha még szuper zseni is vagy, mellette pedig óvatos is, a valóságban a rendszer megköveteli, hogy kevesebb erőfeszítést tegyél azért, hogy a cuccaidat ne veszítsd el.”

A tárcák biztonsági problémái után a téma az ETH 2.0 elstartolására terelődött. Buterin azt mondta, hogy az Ethereum 2.0 segít megoldani az adatvédelem és a méretezhetőség problémáit. Az Ethereum hálózat frissítésének az a célja, hogy növelje a blokklánc tranzakciós kapacitását, alacsonyabb tranzakciós költségek mellett. A jelenlegi Ethereum hálózat elérte teljesítőképessségének a hátárát, amikor a DeFi alkalmazások népszerűsége megugrott. Az Eth2 frissítéssel a hálózat terhelése csökken, amely új felhasználókat vonzhat az Ethereum blokkláncra. Buterin elmondta, hogy az Eth2 óriási potenciállal rendelkezik, “elméletileg másodpercenként 3000 tranzakciót tud kezelni.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.