Vörösben indul a nap, nagyot esett reggelre a bitcoin

Vörösben indul a nap miután tegnap este és az éjszaka folyamán több mint 6 százalékot vesztett értékéből a bitcoin (BTC) és jelenleg a lélektanilag fontos 8 000 dolláros árszint alatt kereskednek vele. A kriptopénz piac többsége vörösben van.

A bitcoin árfolyama a cikk írásának idején 7 570$ dollár körül állt, ez több mint 6 százalékos gyengülés tegnap óta. A július 25-ei 8 431$ dolláros csúcsa óta a vezető kriptopénz a 8 200$ dollárnál lévő támaszt tesztelte és a tegnapi nap folyamán háromszor is 8 000$ dollár alá esett, harmadszorra már nem tudott visszakapaszkodni.

A bitcoin heti teljesítménye vörösbe fordult, de havi szinten továbbra is 12%-os pluszban van.

Az ethereummal (ETH) 417$ dollárért kereskednek 7.3%-ot vesztve értékéből egy nap alatt. Az altcoint újra nagyobbat esett mint a bitcoin, több mint 40 dollárt. Az ethereum havi szinten 11%-ot vesztett értékéből.

A Coin Market Cap top 10-es listája alapján az összes coin veszített értékéből 4 és 8 százalék között.

A legnagyobb esést a cardano (ADA) és az bitcoin cash (BCH) mutatta, a napi kereskedési adatok alapján mindkettő több mint 7%-ot zsugorodott, valamint a lumens (XLM) is 6%-kal kevesebbet, 0.26$ dollárt ér.

Az egyetlen coin, ami viszonylag jól tartja magát, az a ripple (XRP), mindössze 2.5% százalékot esett.

A piaci kapitalizáció 2018.07.31-én 269 milliárd dollár, több mint 34 milliárd dollárral kevesebb mint egy héttel ezelőtt.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.