A WEXO-nál ezentúl bankkártyával is fizethetünk a kriptovalutákért 

A szlovák fejlesztőcsapat által kifejlesztett WEXO kriptovaluta platform és alkalmazás nagyszámú közösséggel büszkélkedhet szerte a világon. A több mint 185 ezer felhasználója számára most lehetővé tette, hogy bankkártyával is fizethessenek a kriptovalutákért. 

A WEXO platform és kriptovaluta applikáció átfogó szolgáltatásokat nyújt a kriptovaluta tulajdonosoknak és azoknak, akik kriptovalutát szeretnének vásárolni. Éppen a kriptovaluta vételt tették még kényelmesebbé a platform készítői. Mostantól ahhoz, hogy megvehessük a legnépszerűbb kriptovaluták egyikét, csak az ingyenes Wexo kriptovaluta appra (Android vagy iOS) és egy bankkártyára van szükségünk.

„Az első naptól kezdve azon dolgozunk, hogy a WEXO-t egy mindenki számára elérhető, átfogó kriptovaluta-kezelő eszközzé tegyük. Az, hogy ezentúl bankkártyával is fizethetünk a kriptovaluta vételért, egy újabb fejlesztés. A WEXO segítségével mindenki saját igényei szerint használhatja a kriptovalutákat, bárhol és bármikor” – mondja Mariš Peter, a platform társalapítója és CSO-ja.

A regisztrált felhasználók számát tekintve a WEXO közösség a 200 ezres határhoz közeledik. A szlovák és cseh kriptovaluta tulajdonosok a közösség 30%-át teszik ki. A Wexo számos követőt szerzett már Törökországban, Indiában és Brazíliában, de például Magyarországon és Romániában is. A WEXO számlatulajdonosoknak biztonságos pénztárca és a legismertebb kriptovaluták – többek között a bitcoin, ethereum, litecoin, cardano, tether stb. vételi és átutalási lehetősége áll rendelkezésre. A közvetlenül a WEXO kriptovaluta appba integrált kriptovaluta váltó gyors és kényelmes kriptovaluta átváltást tesz lehetővé.

A Wexo saját NFT piactérrel is rendelkezik, ahol Majk Spirit szlovák művész eddigi legelső NFT-je és egyben a népszerű szlovák sportoló és birkózó, Végh Attila első NFT tokenje is megtalálható.

„Hosszú távú célunk, hogy összekapcsoljuk a kriptovaluták világát a közönséges pénz, vagyis a fiat pénz világával. Egy lépéssel közelebb kerülünk ehhez a célhoz, miután elindítjuk megújult alkalmazásunkat, amelyben folyószámla használatára is lehetőség lesz (európai IBAN-nal) közvetlenül a WEXO-ban. Partnereinkkel közösen minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy belátható időn belül elérjük ezt a mérföldkövet” – ismertette Mariš Peter a tervezett funkcionalitásokat.

Éppen az európai IBAN számú folyószámla lesz az új WEXO alkalmazás egyik újdonsága. Az új dizájn és vonzó felhasználói felület mellett számos elsődleges és másodlagos funkcionalitás is megjelenik benne. Az alkalmazásban már az alapcsomag is tartalmazni fogja a 30 legnépszerűbb kriptovalutát, a továbbiak hozzáadásáról pedig maguk a felhasználók döntenek majd.

A startup részeként jelenik meg a WEXO Token is, ami a szlovák fejlesztőcsapat által kifejlesztett Cardano blokkláncon regisztrált legelső kriptovaluta. A jövőben a WEXO Token birtoklása belépőt jelent majd a kiválasztott szolgáltatások alacsonyabb díját és a bizonyos funkciókhoz való jobb hozzáférést magukban foglaló előnyök világába.

A WEXO kriptovaluta platform és az azonos nevű alkalmazás ingyenes, és a legkorszerűbb rendszereket használja az ügyfélszámlák védelméhez. A WEXO platform projekt egyes szolgáltatásaihoz kapcsolódó termékeket jelenleg a cseh UPDN ONE, s. r. o. partnercég fedi le, amely gazdag tapasztalatokkal rendelkezik a pénzügyi piacon.