A volt Twitter a bankszámlát is helyettesítheti

Az X (korábban Twitter) közzétette a fizetési szolgáltatása részleteit: a felhasználók hamarosan úgy használhatják a platformot, mint egy bankszámlát.

Christopher Stanley, az X fizetési osztályának vezetője elmondta, hogy a vállalat hamarosan egy olyan alkalmazáson belüli pénztárcával bővül, amelynek segítségével az X-felhasználók pénzt tárolhatnak és küldhetnek. Hozzátette, hogy a szolgáltatás célja egy pénzügyi ökoszisztéma létrehozása.

„Már nem csak borravalót adhatok. Pénzt küldhetek az X-re, tárolhatom az X Wallet-ben és utalhatok más felhasználónak. Gondolj csak a Venmóra. Aztán, ahogy egyre fejlődnek a dolgok, kamatot is szerezhetek, majd pedig termékeket is vásárolhatok boltokban (gondolj az Apple Pay-re). A végcél az, hogy ne kelljen arra ösztönöznünk, hogy pénzt utalj ki a tárcáról, mert a platformunkon bármit megtehetsz, amire szükséged lenne”magyarázta.

Mikorra várható az X új szolgáltatása?

A férfi megjegyzései nemsokkal azután hangoztak el, hogy az X április 19-én jogosultságot szerzett Tenessee államában, így ezzel együtt már 25 amerikai országban rendelkezik azonnali pénzátutalási engedéllyel. Elon Musk 2023. december 21-én közölte, hogy a vállalat 2024 közepén tervezi az alkalmazáson belüli fizetési szolgáltatások elindítását. Reményei szerint a platform hamarabb is elindult volna, de a „bürokratikus folyamatok megnehezítették a dolgát”.

Az X közelgő fizetési funkciója kezdetben csak a fiat pénzeket fogja támogatni. Musk azonban állítólag arra utasította a fejlesztőket, hogy úgy építsék fel a rendszert, hogy azt a jövőben kriptofunkciókkal is bővíthessék. Annak ellenére azonban, hogy a Tesla még mindig 9720 BTC-vel rendelkezik, Musk decemberben megerősítette, hogy egyre kevesebbet gondolkodik a kriptókon. Mindenesetre azt továbbra is szorgalmazza, hogy a platformot egy mindenre kiterjedő alkalmazássá alakítsa át, ahol a felhasználók nem csak üzenetet küldhetnek, de kezelhetik pénzügyeiket is. Arra számít, hogy az X olyan lesz, mint a WeChat szuperalkalmazás Kínában, amely sikeresen integrálta a fizetést a platformba, forradalmasítva az emberek közötti interakciók módját.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a platform felhasználóinak számra egyre csökken, amit már maga Musk is megjegyzett. Nemrégiben például észrevette, hogy Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója is csökkentette jelenlétét az X-en.