Elon Musk azon aggódik, miért hagyják el a felhasználók az ex-Twittert

Elon Musk nemrégiben arról érdeklődött, hogy Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója miért csökkentette jelenlétét a Twitteren.

Problémás, hogy nem használják az ex-Twittert

Elon Muskban a kérdés egy olyan időszak közepette merült fel, amikor a platformon a felhasználók száma egyre csökken. Mióta Elon Musk 2022-ben, nem túl szép körülmények között átvette a korábbi nevén Twitter, mai nevén X közösségi média platformot, a felhasználók ezrével hagyják el a terepet.

Musk Buterin számára feltett kérdése lehet provokáció vagy puszta érdeklődés is. Elon Musk esetében ezt sosem lehet tudni.

Miért ment el? – kérdezte Musk arra reagálva, hogy mostanában Vitalik Buterin meglehetősen ritkán posztol az X-en.

Érdekes módon azonban Vitalik Buterin válaszolt Elon kérdésére és felfedte egy Taipei rendezvényen feltett újságírói kérdésre, hogy a Farcastert, egy decentralizált közösségi média alternatívát használ mostanában. Csökkent aktivitásának okaként azt említette, hogy a Twitteren rengeteg az irritáló személy.

A kritikusok azt feltételezik, hogy Buterin választása a megnövekedett botaktivitás vagy a Twitter funkcionalitásbeli korlátai miatt következhetett be.

Buterin azonban tisztázta, hogy döntését elsősorban az a vágy vezérelte, hogy elmeneküljön a Twitteren uralkodó kellemetlenségek elől. Kiemelte a Farcasterrel kapcsolatban, hogy jobban tud kapcsolódni a felhasználókhoz, és egyben elvetette azt az aggodalmat, hogy e lépésével elszigetelődni akarna egy kriptoközpontú buborékban.

Musk Buterin új közösségi médiájától fél?

A 2020-ban alapított Farcaster előtérbe került a Frames bevezetésével, amely szolgáltatás blokkláncon belüli és láncon kívüli funkciókat tesz lehetővé a platformon belül. Annak ellenére, hogy a frissítést követően a platform használata megugrott, a Farcaster tevékenysége még mindig jóval elmarad a Twitter használatához képest. Nagyjából 1,5 millió poszt jelenik meg a Farcaster közösségi médiában egy hét során.

A Taipeiben tartott sajtóesemény során Buterin arra buzdította a résztvevőket, hogy használják a Farcastert a hírek terjesztésére. Külön hangsúlyozta a decentralizált platformok fontosságát a média területén. A közösség felelőssége elengedhetetlen a decentralizált eszközök használatában, ami a kriptovaluta tér szélesebb szellemiségét is tükrözi.

„Gyerünk, mi magunk vagyunk a decentralizált közösség, használjuk a saját cuccainkat!” – buzdította a közvéleményt Buterin a Farcaster használatára.