A Zcash bejelentette a Zebra klienst: jöhetnek a dappok a Zcash blokkláncra

A személyes adatok védelmét prioritásként kezelő Zcash (ZEC) bejelentette az első Rust programnyelven íródott kliensét, a Zebrát. A Rust nyelvet a Parity Technologies fejlesztette és segítségével a fejlesztők decentralizált alkalmazásokat (dApp) fejleszthetnek a Zcash blokkláncán.

Jön a Zebra a Zcashtől

A közlemény szerint a Zcash mostantól egy alternatív klienssel is rendelkezik amit Rust programnyelven írtak. A Zebra klienst a Parity Technologies írta, ugyanaz a cég, ami az Ethereum Parity tárcáját is fejleszti.

A Parity Technologies időben van mivel az új Zcash kliens első implementációja két hónappal a határidő előtt készült el és a kódbázist már továbbadták a Zcash Alapítványnak további fejlesztés és karbantartás érdekében.

A Zebra mint független alternatíva játszik szerepet a Zcash hivatalos kliense mellett és elsődleges szerepe, hogy segítségével gyorsan feltérképezhetőek legyenek az olyan súlyos bugok, amik a teljes hálózat működését veszélybe sodorhatják.

További extrákat is tartalmaz az új kliens

A kliensalternatíva bevezetésétől a Zcash Alapítvány egyben azt várja, hogy még több programozó kezd el a blokklánc projektjén dolgozni.

A Zebra csapata úgy nyilatkozott a fejlesztésről, hogy segítségével a bányászok, felhasználók és devek új utakon kezdhetik a közösséget bevonni a hálózati fejlesztésekben.

A Parity Technologies CTO-ja, Fredrik Harryson szerint a Zebra bevezetése egy win-win szituációt teremt a Zcash teljes ökoszisztémájának és támogatóinak:

A közösség minden fronton nyer, hiszen több fejlesztő dolgozik a klienseken több érdeket képviselve és a kliensek különböző megközelítést alkalmaznak az appok fejlesztésére. A Zcashnek most egy változatosabb közössége van, amely testre szabhatja a 2. rétegű fejlesztők és a végfelhasználók felhasználói élményeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük