A zcash nonprofit alap segítségével szeretné növelné az elfogadottságát

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Az anonim kriptopénz népszerűsítésére egy új alapítványt hoztak létre. A zcash nonprofit alap segítségével növelné az elfogadottságot a kriptopénz közösségben.

A Zcash Nonprofit Alap

Anonimitásáról híres a ZcashA Zcash Nonprofit Alap (Zcash Foundation) összesen 273,000 zcash alapítványi támogatással kezdte meg működését. Ez mai árfolyamon számolva több, mint 17 millió dollárnak felel meg. A hálózat szabályai szerint, mostantól a bányászok jutalmának 10%-a automatikusan az alapítványhoz kerül.

A projekt kitalálója, Zooko Wilcox szintén jelentős mértékű felajánlást tett az alapítványnak, ugyanis az alapítói jutalma 50%-át betette a Zcash Nonprofit Alapba.

Wilcox így nyilatkozott:

Hosszútávon szükség van egy független, befogadó, nonprofit szervezetre, ami elősegíti a technológia terjedését. Ez mindenki érdekét szolgálja a jövőben.

Az alapítvány célja a Zcash népszerűsítése

A létrehozott szervezett egyik fő célja, hogy elősegítse az anonim kriptopénz nyílt forrás kódú fejlesztését. Bár az anonim pénz követői hónapról hónapra többen vannak, az alapítvány tevékenysége révén feltehetően még inkább nő majd a felhasználói bázis.

A Zcash Nonprofit Alap másik célja, hogy egy sokszínű zcash közösség jöjjön létre.

Az alapító tanács négy igazgatója az alábbiak lesznek:

 • Andrew Miller (elnök), az Illinois Egyetem Elektronikai és Számítástechnikai Karának professzora, az Initiative of Cryptocurrencies and Contracts szervezet igazgatója, mely a blokklánc technológia alkalmazhatóságát igyekszik elősegíeni.
 • Peter Van Valkenburgh (titkár), a Coin Center kutatási igazgatója, mely egy szintén non profit szervezet és a kriptopénzek körüli szabályozás oktatásával és kutatásával foglalkozik.
 • Matthew Green, a Johns Hopkins Egyetem számítástechnikai professzora, egyik írója a Zerocash eredeti kutatási anyagának.
 • Naval Ravikant, az AngelList alapítója és igazgatója, mely a Zcash mögött álló kockázati tőke befeketést adja.

Sok újdonsággal rukkolt elő a zcash az elmúlt pár hónapban

Titkosítva van minden információ a zcash hálózatánA zcash népszerűsége a zk-SNARKS algoritmusnak köszönhető, mely révén teljes körű anonimitást biztosít minden tranzakciónak, beleértve a küldő és a fogadó fél azonosítását, és az egyes címeken tárolt összegeket is, mely információk a legtöbb kriptopénz esetén a nyilvános főkönyvön elérhetőek.

Egy februári frissítés következtében már a bitcoin és ethereum tranzakciókkal kapcsolatos inter-blokklánc tranzakciók is létrehozhatóak. Ezen kívül pedig lehetőség van az ethereum hálózatához hasonlóan tokenek kibocsájtására, amik hasonló anonim funkciókkal rendelkeznek, mint a zcash maga.

Wilcox szerint az alapítvány létrehozása már önmagában növelheti az elfogadottságot a szkeptikusok körében, mert az alapító Wilcox maga nem vesz részt az alapítvány működésében, ezzel is biztosítva a függetlenséget.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.