Zsong a kriptotwitter a BTC-rali hatására

A The Tie hangulatelemző platform 5 pontba gyűjtötte a kriptotwitter (a Twitter azon szeglete, ahol gáz, ha nincs kriptovalutád; pár milliós, törzsekbe szerveződött digitális organizmus) hangulatát amit chartokkal támasztott alá. Lássuk, mi jött ki a közel 20%-os árfolyam erősödést produkáló nap végére:

1) Június 22-én a Bitcoin felelt a kriptós tweetek 61%-áért amire utoljára 2017 végén volt példa. Ma a Bitcoin elérte a legmagasabb tweet volumenét (58 792), utoljára 2018. február 15-én volt ilyen magas. A piaci érték dominancia szintén 2017 óta nem látott magasságokban.

Zsong a kriptotwitter a BTC-rali hatására
BTCUSD árfolyam, piaci dominancia (alatta), 24 órás tweet dominancia és kereskedési dominancia | The Tie

2) A Bitcoint sok év után a legelnyújtottabb hosszú távú pozitív hangulat jellemzi. A hosszú távú hangulat 2019. február 11-én váltott pozitívra, akkor, mikor az árfolyam 3 648.43 USD-on állt és innen indult meg 13 250 fölé.

Bitcoin árfolyam vs. 90 napos átlaghangulati érték | The Tie

3) A Bitcoinról szóló óriási ütemben zajlanak a Twitteren. A 30 napos átlag alapján több mint 15 000 aktív Twitter felhasználót találunk, akik naponta a bitcoinról társalognak, utoljára 2018. július 7-én volt ilyen magas a szám.

bitcoin árfolyam vs. egyedi, bitcoinról tweetelő Twitter fiókok | The Tie

4) Mialatt a Bitcoin tweet szám az egekbe szökik, az egyedi Twitter fiókokból jövő Bitcoin tweetek is rekord magasan állnak. Ez azt jelenti, hogy nem csak több a Bitcoin tweetek száma, de egyre nagyobb arányban származnak egyedi felhasználóktól.

Zsong a kriptotwitter a BTC-rali hatására
BTC árfolyam vs. egyedi Twitter felhasználótól érkező tweetek %-os aránya | The Tie

5) Június 22-én miután a Bitcoin megütötte a 10K USD-t, a Bitcoin tweetek 57%-a egyedi felhasználótól érkezett, ami minden idők csúcsának számít! A Bitcoin történetében mindössze 11-szer sikerült 50% fölé menni. Ebből nyolc alkalommal május 11-e után történt!

***A BitcoinBázis 2016 óta napi rendszerességgel tájékoztatja a magyar kriptoközösséget és érdeklődőket a kriptovaluták világáról. Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj első kézből a friss hírekről.***

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.