Lemondott a NiceHash igazgatója, miután feltörték a platformot

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Marko Kobal lemondott a NiceHash igazgatói posztjáról. A hírről egy LinkedIn poszton keresztül tájékoztatta a közvéleményt.
Használd a 8vgTqh kuponkódot regisztrációkor és 3% kedvezményt kapsz első bányász előfizetésedből!

Lemondott a NiceHash igazgatója

A Nicehash ellen elkövetett hekker támadásról néhány héttel ezelőtt mi is beszámoltuk. A szlovén bányászati erőforrást áruló platformról 2017 végén összesen 4000 bitcoin, akkori értéken több, mint 75 millió dollár tűnt el. A nyomozás még zajlik, sok információt nem lehet tudni az ügyben. Csak annyit osztott meg korábban Kobal, hogy valószínűleg hozzáférhettek az egyik alkamazott fiók adataihoz és ez által utaltak ki nagyobb összeget a cég bitcoin számláiról.

A platform még karácsony előtt, december 22-én újraindult. Azonban Marko Kobal most úgy döntött lemond a NiceHash igazgatói székéről.

“Mint azt tudni lehet a legutolsó biztonsági hiba miatt folyamatosan dolgozunk, hogy újraépítsük a belső rendszereinket és a menedzsment struktúrát. Emiatt most félre kell állnom és hagynom, hogy az új vezetés vigye tovább a szervezet munkáját az elkövetkezendő időben. Ezért most úgy döntöttem, hogy lemondok a Nicehash igazgatói címéről.”
Ez áll a Marko Kobal által Linkedinen megosztott búcsú üzenetben.

Nicehash és Marko Kobal

Markoval tavaly tavasszal készítettünk egy interjút a müncheni BlockShow Europe rendezvényen. Itt számolt be arról, hogyan működik a Nicehash platform.

“Mi annyit teszünk, hogy összekapcsoljuk az erőforrással rendelkezőket azokkal akik erőforrást szeretnének venni a kriptopénz bányászathoz. A szolgáltatásunkat számos fejlesztő is igénybe veszi, ha például új blokkláncot, algoritmust akarnak tesztelni, de nincs meg ehhez a szükséges eszközük és hálózatuk. Az egyik legfontosabb dolog, hogy nálunk nincsenek szerződések vagy kötelezően eltöltött idő. A felhasználó annyit fizet amennyi erőforrást felhasznál. Lehet vásárolni akármilyen kis mennyiségben, amit aztán vissza is lehet adni ha nincs rá szüksége a felhasználónak vagy akár többet is lehet vásárolni, ha az ár emelkedése mellett több erőforrásra van valakinek szüksége. A NiceHash alapja a megosztás alapú gazdasági modell. Mind az eladó, mind a vevő bárki lehet, egyéni felhasználó vagy akár egy cég.”

Mr Kobal 2017 januárjától vezette a NiceHash platformot. A szlovén származású fejlesztő a kriptovilág előtt is foglalkozott már felhőszolgáltatásokkal. Az Arctur cég vezető technológiai igazgatójaként dolgozott több, mint 10 éven keresztül.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.