1 milliárd kínai állampolgár személyes adatát árulják 10 bitcoinért

1 milliárd kínai állampolgár kiszivárgott személyes adatai 10 bitcoinért eladók – írta egy hacker. A bizalmas adatokat állítólag a sanghaji rendőrségtől lopta el.

Egy hacker azt állítja, hogy egymilliárd kínai állampolgár személyes adatait lopta el a Sanghaji Nemzeti Rendőrségtől (SHGA), és 10 bitcoinért árulja azokat. “Ez az adatbázis sok TB adatot és információt tartalmaz több milliárd kínai állampolgárról”.

A mintegy 23 terabájtnyi információ a történelem egyik legnagyobb adatlopása. A szenzitív adatokat 10 bitcoinért kínálja a támadó eladásra. A cikk írásakor ez az összeg körülbelül 197 806 dollárt tesz ki.

Egy hackerfórumon egy “Chinadan” nevet használó névtelen felhasználó azt állította, hogy a kiszivárgott adatok között szerepelnek nevek, címek, születési helyek, személyi igazolványszámok, mobilszámok, valamint elkövetett bűncselekmények és azok részletei.

A felhasználó 750 000 rekordból álló mintát osztott meg, hogy az érdeklődők meggyőződhessenek arról, hogy az eladásra kínált adatok nem hamisítványok.

Hétfőn a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao (CZ) azt írta a Twitteren:

“a Binance már fokozta az ellenőrzéseket a potenciálisan érintett felhasználók számára”.

A Binance vezetője hétfőn azzal magyarázta az esetet: “Úgy tűnik, ez a szivárgás azért történt, mert a kormányzati fejlesztő írt egy tech blogot a CSDN-en [China’s Software Developer Network – szerk.] és véletlenül beleírta a hitelesítő adatokat. 1 milliárdnyi magánszemély adatát”.