10%-kal nő havonta a Brave böngésző felhasználószáma

Továbbra is nagyon gyors ütemben bővül Brave böngésző. Brendan Eich, a platform társalapítója és vezérigazgatója szerint a felhasználószám havonta 10% -kal növekszik. Eich a Twitteren publikálta az adatot.

A magánélet szentségére és a reklámmentes böngészésre kifejlesztett blokklánc alapú Brave a kriptopénz piacok egyik legsikeresebb bajnoka, ami mögött fundamentális felhasználóbázis áll. Mellette támogatja a kriptovaluta projektek elfogadottságát azzal, hogy például böngésző alapú tárcával rendelkezik, ahol a felhasználók kényelmesen tárolhatnak bitcoint, ethert, BAT tokent (a Brave natív tokenje) és még sok mást.

Amíg Eich Brave böngészője a mainstream terjedésre koncentrál azzal, hogy a hétköznapi (értsd: a kriptókhoz nem értő) terméket fejleszt, addig a kriptovaluta szektoron belül is van pár sikeres projekt köszönhetően igényes felhasználói felületüknek. Ilyen például a MakerDAO, a Golem és a Steemit is, de például a Nexo hitelezési platform, a MetaMask szintén ide sorolható.

De ezek ugye a kriptósok körében népszerű termékek, míg a Brave a zsargonban ‘nocoiner’-eknek nevezett felhasználókat célozza.

Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy ugyan a Brave magát decentralizált alkalmazáskánt hirdeti, de például a Brave Hirdetések, amivel a felhasználók BAT tokenekért cserébe hirdetéseket tekinthetnek meg, egy központosított szolgáltatás.

Eich szerint azonban egyelőre szükség van hasonló centralizált alkalmazásokra és azzal védekezik, hogy a Binance példájából kiindulva, először létre kell hozni egy használható terméket, majd később is lehet azt decentralizálni. A Binance köztudottan a legnagyobb kriptotőzsde a piacon több milliárd dolláros havi kereskedési forgalommal.

A múlt évben írtunk a robusztus emelkedésre utaló jelekről. Akkor az volt a cikkünk tárgya, hogy Japánban a Brave böngésző felkerült a top 10 legtöbbet letöltött Android alkalmazások közé.

Ha ki szeretnéd próbálni a Brave böngészőt, itt tudod letölteni.


🤬 Cenzúramentes eszmecsere: https://www.facebook.com/bitcoinbazis/
📰 Értesülj azonnal a friss hírekről: https://t.me/bitconbazishirek
🦅 Csipogj ránk itt is: https://twitter.com/BitcoinBazis
🔰 Kezdőknek: https://www.bitcoinbazis.hu/utmutato/

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.