100 millió dollár értékű bitcoint vásárolt a MassMutual amerikai életbiztosító

Az 1851-ben alapított MassMutual ötmillió ügyfelet kiszolgáló amerikai életbiztosító társaság bejelentette, hogy aktív befektetése 0,5%-át, nagyjából 100 millió dollárt fordított bitcoin vásárlásra.

A springfield-i székhelyű MassMutual nevű vállalat – mely teljes bevétele alapján a legnagyobb amerikai vállalatok közé tartozik – nyilatkozata szerint

A 100 millió dollár értékű bitcoin vásárlás célja a digitális világ lehetőségeit kihasználva portfóliónk további diverzifikálása volt.

A MassMutual a befektetés céljából a New York-i székhelyű NYDIG vezető pénzügyi vállalat szolgáltatásait használta fel, melyből ezt követően 5 millió dollár értékben tulajdoni részesedést is vásárolt. Ross Stevens, a NYDIG alapítója és ügyvezető elnöke elmondása szerint sok más biztosítótársaság is érdeklődik a bitcoin vásárlás iránt, néhányan pedig már meg is tették az első lépéseket a cégen keresztül.

A vállalatok bitcoin iránti érdeklődése az idei éven, különösen az elmúlt hónapokban ugrásszerűen megnövekedett. A MassMutual mellett egy IT-stratégiai megoldásokban utazó Nasdaqon jegyzett vállalat is bejelentette, hogy többmillió dollár értekű Bitcoint vásárolt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük