100 millió dolláros alappal támogatja az Enjin a kriptós metaverzum kiépülését

Az Enjin online játékok fejlesztésére specializálódott blokklánc startup 100 millió dolláros alapot hozott létre a decentralizált metaverzumon alapuló projektek támogatása céljául.

Megalapítottunk egy 100 millió dolláros Efinity Metaverse Alapot, hogy formalizáljuk ökoszisztémánk partnereinek támogatását és segítsük a decentralizált Metaverzum megvalósítását” – áll a vállalat jelentésében.

Nemrégiben a Facebookból is Meta lett, és felkeltve a virtuális világ koncepciója iránti érdeklődést, a Microsoft is beszállt a buliba. Zuckerberg vállalata azonban még mindig a múltbeli adatbotrányok okozta károkból próbál felépülni, és valljuk be, a Metaverzumról való kijelentésétől sem volt mindenki odáig. Ami pedig a Microsoft céljait illeti, fejlesztői egy teljesen más módszerrel igyekeznek megteremteni a virtuális univerzumot.

De mit csinál az Enjin másképp, mint a többiek?

Amellett, hogy az Efinity Metaverse Alap pénzügyi támogatást fog nyújtani az ökoszisztéma partnerei számára, a jövőben a metaverzumra épülő projektek, az EnjinStarter, a Forest Knight, a Kingdom Karnage és a Splinterlands natív tokenjeit is meg fogja vásárolni. A cél lényegében a vállalat decentralizált, széleskörű Metaverzum koncepciójának megvalósítása.

Oscar Franklin Tan, az Enjin jogi és pénzügyi igazgatója szerint az úttörők, akik a kezdetekben hiányolták a megfelelő struktúra és finanszírozás meglétét, most új vizekre evezhetnek:

A korai úttörők, akik egykor még egyedül szelték a vizeket, most bontogathatják szárnyaikat. Alig várjuk, hogy csapatunk és a régóta működő közösségünk tudását felhasználva szisztematikusabb módon támogathassuk a decentralizált Metaverzumot”jelentette ki.

Az Enjin tehát a Metaverzumot egy szabad, nyílt és decentralizált világként képzeli el, míg a Facebook Metája, mint központosított szolgáltatás, ennek éppen az ellenkezője lenne. De vajon melyik vállalat lesz a digitális valóság igazi megteremtője?

Ha valaki esetleg jobban beleásná magát a Metaverzum hihetetlen izgalmas világába, itt bővebben olvashat a virtuális világ és a kiterjesztett valóság gondolatáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük