11 millió dollár blokklánc fejlesztésre: beszáll a Warner Music

  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Warner Music a híres CryptoKitties mögött álló Dapper Labs-szal készül együttműködésre, hogy egy új blokkláncot hozzon létre, Flow néven.

A Forbes csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy a Dapper Labs 11 millió dollárt gyűjtött össze a projekt finanszírozásához, melyhez a Warner is hozzájárult. A projektet Andreessen Horowitz vezeti és olyan nagyvállalatok vesznek benne részt mint, az Union Square Venture, a Digital Currency Group, a Venrock és az Accomplice.

David Pakman, a Venrocktól azt írta a Flow-val kapcsolatban, hogy:

Az Ethereum és nagyjából minden más okosszerződéseket biztosító platform skálázható hálózatokat próbál építeni különféle tranzakciókhoz, mint például fizetésekhez. A decentralizált játékok és egyéb lehetőségek, mint például a kriptogyűjtő helyek a blokkláncon különféle skálázási követelményeket igényelnek. A Dapper most létrehozza a Flow-t, amely lehetővé teszi majd a decentralizált játékok számára, hogy akár tíz millió felhasználót is elérjenek.”

Pakman azt állítja, hogy erre a megoldásra mindenképp szükség van, ha olyan nagy márkák, mint a Warner és az NBA hozzák a rajongói bázisukat.

A Dapper Labs 2018-ban egy 12 millió dolláros üzletből nőtte ki magát, amely lehetővé tette, hogy a cég elhagyja az Axiom Zen anyavállalatot.

Fejlesztők számára tervezve

A Dapper Labs azt mondta, hogy a Flow kifejezetten az „alakíthatóságra” lett kitalálva, ahol a fejlesztők felhasználhatják egy adott alkalmazás kódját egy másik alkalmazáshoz. A cég azt írja:

A Flow lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy biztonságosan és egyszerűen építhessenek egymás kódjára, és felgyorsított ütemben készíthessenek teljesen új termékeket és szolgáltatásokat. A blokkláncnak ez az alakíthatósága új lehetőségeket kínál a szoftverfejlesztésben.”

Az Ethereum lassan fejlődik, így egyre nehezebb megfelelnie a hálózati kapacitás iránti növekvő igényeknek. Ugyanakkor más intelligens szerződéseket biztosító blokkláncok is megjelentek, mint például a Kadena, az EOS és a Harmony, amelyeket azért hoztak létre, hogy az Ethereum botlása esetén, kiszolgálják a meglévő felhasználókat. A Flow ugyan csak legutolsóként jelent meg a piacon, mégis az első, ami a gyűjthetőségre helyezi a hangsúlyt.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a projekt egy egyedi struktúrát tartalmaz, ahol a támogatók először csak olyan tőkét kapnak, amelyet később tokenre válthatnak, a láncon történő felhasználás céljából (az Értékpapír- és Tőzsdebizottság jóváhagyására várva). Ez egy olyan szerkezet, amely hasonlít ahhoz, amit a kockázati befektetők csak átváltható kötvényként ismernek, amikor az adósságot tőkére cserélik. Ha minden a tervek szerint halad, akkor a Dapper Labs 2020-ban el is indíthatja a Flow-t.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.