12 000 dollár fölött a bitcoin, egyesek már 100 000 dolláros csúcsot jósolnak

2018. január 21. óta nem látott magasságban a bitcoin és a Coinbase kriptotőzsdén már 12 900 dollár fölött is cirkált az árfolyam.

Június 26-án újfent felfelé tört ki a BTC gyorsan túllépve a 12 000 dolláron nagyon erős momentum és magas volatilitás mellett. A publikálást idején 60% fölött a bitcoin dominancia is.

BTCUSD napos chart, Coinbase | TradingView

Utoljára a 2017 – 2018-as hype idejének leszálló ágában, januárban cirkált ilyen magasan. De észrevehetően más az idei bull run köszönhetően az intézményi befektetők jelenlétének.

2019 január óta több mint 226%-ot erősödött és csak júniusban emelkedett 40%-ot.

A napi kereskedési volumen szintén éves csúcsokat döntöget, bár még nagyon messze a 2018-as adatoktól. A BraveNewCoin hamis kereskedési volumenektől mentes adatai szerint az elmúlt 24 órában 1.15 Mrd dolláros kereskedési volumennel számolhattunk.

Forrás: Brave New Coin

A hét elején a profi kereskedő Peter Brandt azt tweetelte, hogy a bitcoin árfolyama a 100 000 dollárt célozza meg. Szerinte ez a BTC negyedik parabolikus emelkedési ciklusa, és szerinte sok szempontból egyedülálló.

A Digital Currency Group CEO-ja arról beszélt kicsivel korábban, hogy végre magunk mögött tudhatjuk a kriptotelet és kinyílt a kriptotavasz első virága, ami, ahogy lenni szokott, újfent a bitcoin.

Az altcoinok is erőset mennek, de egyelőre nem tudnak lépést tartani a BTC-vel. Az Ethereum (ETH) dollárárfolyama 10 hónapos csúcson kereskedik miután 21-én a Grayscale befektetőcég ethereum alapú értékpapírt jelentett be, a Grayscale Ethereum Trustot (ETHE). A termék már kereskedhető az OTC piacán.

Ne hagyd magad átverni! Kérdezz és informálódj a kriptókról a Bitcoin Bázison!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük