12 hét alatt a Föld körül: egy ausztrál vlogger kriptopénzből járta a világot

A kriptovalutákat, mint a bitcoint és ethereumot már számos kritika érte, hiszen sokan azt állítják, hogy a mindennapi feladatokat, mint a vásárlás és az utazás során keletkező kiadásokat, nem egyszerű vele kiegyenlíteni. Kevés elfogadóhely van, ezért igazi kihívást jelent a különböző árukért és szolgáltatásokért kriptovalutával fizetni.

Egy ausztrál vlogger azonban, egy 12 hetes “kripto-kihívásra” szánta rá magát, amelynek keretében, Európába utazott, hogy részt vegyen az éves londoni blokklánc héten. Arra volt kíváncsi, hogy a kriptovaluta és a blokklánc milyen karrierlehetőségeket kínálhat számára.

A vlogger és a “Kripto Jess-el & Jaide-el” YouTube show házigazdája Jaide Barclay otthagyta mindennapi életét Ausztrália Aranypartján, hogy kriptós karriert építsen fel.

Miután 2017-ben a digitális eszközökbe fektetett (a legrosszabbkor), mint sokan mások, Barclay a fejlődő technológia megszállottjává vált. Nemrég úgy döntött, hogy jobban be szeretne kapcsolódni a kriptovaluta szektorba. Repülőre szállt és Európába jött azzal a céllal, hogy részt vegyen a londoni blokklánc héten.

Az utazás előtt Barclay azt állította, hogy soha semmit nem vásárolt még kriptovalutájával, de a digitális eszköz iránti érdeklődésének és az utazás iránti szeretetének köszönhetően úgy döntött, hogy kihívásnak veti alá magát, és leteszteli, hogy milyen nehézségekkel kell szembenézni utazásai során, ha csakis kriptovalutával próbál fizetni.

A vlogger ötletét megosztotta az Instagramon is, ahol a kriptovaluta közösség azonnali támogatásáról biztosította.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jaide Barclay (@jaidebarclay) on

A túra során Barclay hét különböző országban, összesen 16 városban járt, ahol csak kriptovalutával fizetett minden termékért és szolgáltatásért. A szenvedélyes kriptorajongó teljes útját vlogon dokumentálta.

Barclay éppen most fejezte be a kihívást, és azt mondja, hogy kulcsfontosságú eszköznek bizonyult a Google, hiszen így talált kriptovaluta elfogadóhelyeket. A Googlén keresett olyan helyeket, akik elfogadták a kriptovalutát, hozzátéve, hogy a vállalkozások között voltak fizikai értelemben vett üzletek és weboldalak is.

A 12 hetes kihívás vége felé azonban Barclay elismeri, hogy abbahagyta a kriptovalutával való költekezést, mivel a Bitcoin ára az utazás végére emelkedett. A HODL-hatás ellenére, Barclay úgy véli, hogy minden évben egyre több helyet fogunk látni, ahol elfogadják a kriptovalutát, és egyre több ember ismeri majd meg. A piac fejlődik, az árak kevésbé ingadoznak, ebből adódóan pedig egyre többen kezdik majd el költésre használni. Már alig várjuk, hogy eljöjjön az az idő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük