12 milliárd dollárt ér a Bitmain a legfrissebb finanszírozási kör után

  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A gargantuálisra nőtt Bitmain már 12 milliárd dollárt ér. A végső összeg a B sorozatú második finanszírozású kör után alakult ki. A bitcoin bányász hasherő nagy részét adó Bitmain közben már új területek felé kacsintgat ugyanis a tervek szerint befektet az Opera böngésző részvény kibocsátásába.

12 milliárd dolláros fejpénz

Egy kínai helyi hírforrás szerint a második befektetési körben a Sequoia Capital, a Coatue és az EDBI voltak a legnagyobb befektetők. A Sequoia Capital az első forrásbevonási körben is részt, amikor a Bitmain 2017 júliusában 50 millió dollár tőkét gyűjtött.

Belső források alapján a Bitmain egy elő-részvény kibocsátási kört is tervez. Májusban a rivális bányász hardver gyártó Canaan 1 milliárd dollár friss tőkét vont be részvény kibocsátása során.

A Bitmain az egyik legismertebb márka a kriptogazdaságban. A cég nyeresége 2017-ben és 3 és 4 milliárd dollár között volt és piacvezető helye az ASIC bányászgépek gyártásában megdönthetetlennek tűnik.

Bitcoin bányász monopólium a láthatáron?

Nemrégiben röppent fel a hír, hogy a 2013-ban alapított Bitmain vészesen közel van az 51%-os hasherő többséghez mivel az Antpool és a BTC.com poolok is a társaság tulajdonában vannak. A két pool a hálózat hashrátájának 35.4%-áért felel továbbá a Bitmain közvetetten résztulajdonosa a ViaBTC poolnak is.

A bitcoin relatív túlsúlya a bitcoin bányászat terén sokakat aggodalommal tölt el, ugyanis elméletben megnyílik az út egy 51%-os támadás előtt. 2018-ban eddig összesen öt ilyen támadás volt különböző blokkláncok ellen.

A támadások többségét dupla költéssel kombinálták, hogy növeljék a támadás súlyosságát és több millió dollárt elszipkázva az adott blokkláncból. Ugyanakkor a Bitmainnak nem sok ösztönzője lehet, hogy meglépje ugyanis a busás nyeresége és voltaképp a ‘kenyéradója’ a bitcoin hálózat. Egy ilyen támadás felérne a cég öngyilkosságával, hogy a reputációvesztésről ne is írjunk.

Újabb nagy dobás: befektetés az Opera böngészőbe

A cég újabb nagy dobása pedig egy befektetés lesz az Opera böngésző 115 milliós részvény kibocsátásába. A tervek szerint a hardvergyártó 50 millió dollárt fektet a Tospring Technology Ltd, ami a Bitmain egy leányvállalata a böngészőbe.

Volt már rá példa, hogy a Bitmain kinyitotta a pénztárcáját: 2018 májusában a Circle második körös 110 milliós részvény kibocsátásnál a forrás nagyobbik részét a Bitmain állta.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Balaxi

Balaxi 2013 óta követi szoros figyelemmel a Bitcoin és kriptovaluta ökoszisztéma fejlődését. A BitcoinBazis.hu kriptovaluta piaci szak- és médiaportált 2016-ban alapította többedmagával. Az oldal azóta Magyarország vezető, elsősorban digitális pénzügyi eszközökkel, bitcoinnal, decentralizációval és technológiai témákkal foglalkozó portáljává nőtte ki magát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.