13%-ot ment a litecoin és az EOS 24 óra alatt, altcoinok diktálják a tempót

A három nappal ezelőtti hirtelen esést követően a kriptovaluta piacok újra az esést megelőző szinteken állnak. A bitcoin (BTC) visszapattant a 3800+$ (1.02 M Ft) szintre, a litecoin (LTC) és az EOS (EOS) pedig még túl is szárnyalta a korábbi támasz szintjeit.

Peter Brandt, ismert technikai elemző szerint az elmúlt 48 órában fordulni látszott a helyzet és nem a bitcoin diktálta az ütemet a piacokon, hanem a litecoin és az altok. Jelenleg a BTCUSD 3950$ (1.07 M Ft) kereskedik és a bikás MACD kereszteződés után a mozgóátlagok (chart alsó szakasza) kezdenek egyre jobban eltávolodni egymástól a 4 órás charton.

BTCUSD Bitfinex 4H, TradingView

Ha a vezető kisebb kapitalizációjú kriptoeszközök és tokenek képesek fenntartani a momentumot a héten, akkor abból a bitcoin is profitálni fog.

A litecoin és az EOS kétszámjegyű erősödése átragadt a többi altra és a bitcoinra is. A korreláció az altok és a bitcoin között nem kérdés köszönhetően a bitcoin 51.7% körüli dominanciájának, ami 2017 végét leszámítva folyamatosan jellemzi.

Egy elemző szerint:

A korreláció továbbra is magas, a bitcoin átlagos korrelációja a top 20 eszközzel 85.7% volt februárban, ami enyhén alacsonyabb mint januárban de még mindig magasabb mint 2018. decemberben.

Egy másik táblázatával ugyanaz az elemző az éledező bikákra hívta fel a figyelmet.

A bitcoin egy hat hónapos veszteség sorozaton van túl, ami rekordnak számít. Február volt az első hónap mikor először zöldben zártak a gyertyák. Forrás: Twitter

“Satoshi, MBA” kriptotrader szerint is a jelenlegi rövid távú emelkedés az alternatív digitális eszközöknek köszönhető, sőt, azon a véleményen van, hogy a bitcoin már 3500 dolláros (950 000 Ft) árfolyamokon kereskedne, ha a hirtelen jött pozitív altcoin hangulat magával nem húzza.

A litecoin, EOS, binance coin és a többi top 20 alt teljesítménye hatással volt a teljes piacra és időt adott a bitcoinnak is hogy magára találjon.

Az LTCUSD 4 órás charton szintén élesen kivehető a bikás mozgóátlag kereszteződés és divergencia | TradingView

“A legtöbb coin erősen bikás felállást mutat, virtuálisan az összes az éves támaszon ül. Amikor a BTC oldalazó mozgásba kezd, akkor a likviditás az altokba vándorol. Óriási emelkedéseket láttunk a napokban, egyes altok 40%, 80% és akár 150% százalékot is erősödtek 24 óra alatt,” nyilatkozta a trader ugyanott.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük